Bdp İzmir İl Örgütü KCK Davasını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Bdp İzmir İl Örgütü KCK Davasını Protesto Etti

Bdp İzmir İl Örgütü KCK Davasını Protesto Etti

BDP İzmir İl Örgütü, Diyarbakır'da süren KCK davasını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi'ne yürüdü, önünde oturma eylemi yaptı.

04.11.2010 18:35

Aralarında BDP Parti Meclisi Üyesi Nizamettin Öztürk'ün de bulunduğu yaklaşık 200 BDP'li, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren ve kapatılan DTP genel başkan yardımcıları ile bazı belediye başkanlarının da bulunduğu sanıkların yargılandığı KCK davasını proteste etmek amacıyla İzmir Adliyesi yakınlarında toplandı. Ellerindeki Kürtçe pankartlarla, Kürtçe sloganlar atarak İzmir Adliyesi'nin, ağır ceza mahkemelerinin girişinin bulunduğu C Kapısı önüne gelen BDP'li grup burada basın açıklaması yaptı.

Kürtçe hazırlanan basın açıklamasını Parti Meclisi Üyesi Nizamettin Öztürk okudu. Davanın iddianamesinin içeriğine bakıldığında hükümetin Kürt sorununun çözümüne katkı değil, çözümsüzlüğü dayattığının görüleceğini söyleyen Öztürk, ''Yargılananların yaptıkları çalışmalar, eylem ve etkinliklerin hepsi bir siyasi partinin yapacağı faaliyetlerdir. Bir yandan her önüne mikrofonu alan hükümet ve devlet yetkilisi silahsızlanmadan söz edip dağdakilerin ovaya inip toplumsal hayata ve siyasete katılmalarından bahsederken aynı hükümet bölgede seçimlerde başarısız olmasını hazmedemeyerek siyaset yapanları illegal konuma sokarak tutuklanmalarını sağlamıştır. Tam bir tezat ve samimiyetsizlikle karşı karşıyayız' dedi.

PKK'nın genel seçimlere kadar eylemsizlik sürecini uzatma kararının bölgede sevinç ile karşılandığını anlatan Öztürk, bu durum karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli adımların atılmasında cesur davranması gerektiğini ifade etti. Diyarbakır'da görülmekte olan davanın siyasi bir dava olduğunu öne süren Öztürk, ''Öncelikle davanın duruşmalarının gerginliğinin azaltılması için tutukluların kendilerini anadilleri olan Kürtçe ile savunmalarına olanak sağlanmalı, tutuklu bulunanların derhal serbest bırakılması sağlanmalıdır. Arkasından diğer adımları atılması toplumu rahatlatacaktır. Bu ülkenin barış ve huzura kavuşması, anaların gözyaşlarının akmaması başta mevcut hükümet, muhalefet, sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm toplumun çabalarıyla olacaktır' diye konuştu. Öztürk'ün ardından BDP İzmir İl Başkan Yardımcısı Fuat Mikailoğlu da Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından grup İzmir Adliyesi'nin merdivenlerinde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bdp İzmir İl Örgütü KCK Davasını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement