BDP, Muhtarlara 'Barış Süreci'ni Anlattı - Son Dakika
Güncel

BDP, Muhtarlara 'Barış Süreci'ni Anlattı

BDP, Muhtarlara \'Barış Süreci\'ni Anlattı

Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü, muhtarlarla çözüm süreciyle ilgili toplantı yaptı.

29.04.2013 15:42  Güncelleme: 09:13

Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü, muhtarlarla çözüm süreciyle ilgili toplantı yaptı. İl Başkanı Rahmi Kurt, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında yaptığı tarihi barış çağrısının Kürtler için bir milat olduğunu söyledi.

Hakkari'de BDP, çözüm süreciyle ilgili bilgi vermek için merkez ve bağlı köylerdeki muhtarlarla bir araya geldi. BDP Hakkari il binasında düzenlenen toplantıya BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Korkmaz, Özçelik Yımdız, İsa Bor ve muhtarlar katıldı. Toplantıya katılan muhtarlara yeni süreci Kürtçe anlatan BDP Hakkari il Başkanı Kurt, başlatılan barış sürecinin Kürtler için bir milat olduğunu söyledi. Kurt şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere sayın Abullah Öcalan ile hükümet arasında bir barış süreci başlatıldı. Sayın Öcalan, 21 Mart Diyarbakır nevruzunda da buna ilişkin tarihi bir açıklama yaptı. 2013 yılı Kürtler için bir milat yılı olacak. Biliyorsunuz barış süreci üç aşamalı olacak. Bazıları diyor ki, bu süreci AKP başlattı. Hayır böyle bir şey yok. Bu süreci sayın Öcalan başlattığı için hepimizin elini taşın altına koymamız gerekir. Bu konuda siz muhtarlara da büyük sorumluluklar düşüyor. Sürecin ilk aşaması gerillalar geri çekilecek. İkinci ve üçüncü aşamalarda ise Kürtlerin anayasal tüm hakları güvence altına alınacak. Siz muhtarlar da köyünüzdeki herkese bü süreci anlatmanız lazım."

Kurt, 1 Mayıs'ta kutlanacak İşçi ve Emekçi Bayramı'na Hakkari BDP il örgütü olarak destek sunacaklarını da söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP, Muhtarlara 'Barış Süreci'ni Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement