BDP Parti Meclisi toplandı - - Son Dakika
Güncel

BDP Parti Meclisi toplandı -

BDP Parti Meclisi toplandı -

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Parti Meclisi toplantısına cezaevinden tahliye edilen milletvekilleri de katıldı.

06.01.2014 17:17

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Parti Meclisi toplantısına cezaevinden tahliye edilen milletvekilleri de katıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, tahliye edilen milletvekili arkadaşlarına geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu belirterek, "Aramızda olmaları hepimizi çok sevindirdi" dedi.

Tahliye olan milletvekilleri Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve İbrahim Ayhan'ın parti genel merkezindeki siyasi çalışmalara başlamasının, kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Demirtaş, "Milletvekili arkadaşlarımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ancak bu sevinç buruk bir sevinç, hepimiz açısından buruktur. Neden, binlerce siyasi tutuklu var içeride durumları vekillerimizle aynı olan ama maalesef daha sorguları bile yapılmamış binlerce arkadaşımız var. Bütün arkadaşlarımızın tamamının tahliye olması ancak bizi sevindirir" diye konuştu.

Adaletin yıllardır katledildiğini, milletvekili arkadaşlarının gözaltına alınmasının bile hukuksuzluk olduğunu savunan Demirtaş, "Şunu net tartışmak lazım, bu hukuk sistemi, hukuksuzluk artık değişmelidir" ifadesini kullandı.

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yargıya güvenmediğini ifade ederek, "Biz neden güvenelim. Bu yargının tümden ortadan kaldırılması gerekir. Özellikle özel yetkili mahkemelerin, Terörle Mücadele Kanunu'nun tümden kaldırılması lazım. Başka türlü bu adaletsizlikleri önlemek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önemli temaslarda bulunduğunu ancak bütün hukukçuları temsil eden bir kurum adına Balyoz ve Ergenekon davasından başka bir davadan bahsedilmemesini yadırgadığını belirten Demirtaş, bu mahkemelerin yargıladığı herkesin dosyalarının yeniden ele alınması gerektiğini savundu.

Muhabir: Fatih Çakmak

Yayınlayan: Şükran Yücel

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement