BDP Tüzüğünden "Kardeşlik" Çıktı "Demokratik Özerklik" Girdi - Son Dakika
Güncel

BDP Tüzüğünden "Kardeşlik" Çıktı "Demokratik Özerklik" Girdi

BDP Tüzüğünden "Kardeşlik" Çıktı "Demokratik Özerklik" Girdi

BDP 2. Olağan Kongresi'nde BDP tüzüğünde önemli değişiklikler yapıldı.

04.09.2011 16:52

BDP 2. Olağan Kongresi'nde BDP tüzüğünde önemli değişiklikler yapıldı. "(BDP) kardeşliğin temelinin tarihin derinliklerinde yattığını beyan eder" ifadesi tüzükten çıkartılırken "Kürt sorununun çözümünü ortak vatanda özgür birliktelikte ve demokratik cumhuriyette görür" ifadesi, "demokratik özerklikte ve demokratik cumhuriyette görür" olarak değiştirildi.

BDP'nin 2. olağan kongresinde tüzükte değişiklikler yapıldı. Tüzüğün 3. maddesinin c fıkrasında yer alan "BDP, Türkiye Cumhuriyetinin Türkler, Kürtler ve diğer etnik gruplar tarafından kurulduğunu ve kardeşliğin temelinin tarihin derinliklerinde yattığını beyan eder; halkların geleceğini ve Kürt sorununun çözümünü ortak vatanda özgür birliktelikte ve Demokratik Cumhuriyette görür" ifadesi değiştirildi. Bu maddedeki "kardeşliğin temelinin tarihin derinliklerinde yattığını beyan eder" ifadesi çıkartılırken "demokratik özerklik" kavramı tüzüğe eklendi. Maddenin yeni hali "BDP Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkler, Kürtler ve diğer etnik gruplar tarafından kurulduğunu, halkların geleceğini ve Kürt sorununun çözümünü ortak vatanda özgür birliktelikte ve Demokratik özerklikte ve demokratik Cumhuriyette görür" şeklinde oldu.

Tüzükteki bu değişikliğin gerekçesi "Parti Tüzüğünün demokratik özerklik paradigmamızla uyumla hale getirilmesi amaçlanmıştır" şeklinde ifade edildi. Tüzük değişikliği oybirliğiyle kabul edildi.

-BAŞBAKAN'A "OPERASYONLARI DURDUR" ÇAĞRISI-

"Kongre Hükümet'e operasyonları durdur, Öcalan'la görüşmelere yeniden başla" çağrısı yapıldı. Divan Başkanı Osman Özçelik de kongrede oybirliğiyle bu çağrının yapılmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşar Esad'a yaptığı "Operasyonları durdur, tutukluları salıver, demokrasiye geç" çağrısını anımsatak, "Ben de buradan Erdoğan'a söylüyorum, sen de operasyonları durdur, tutukluları salıver, demokrasiye geç. Başkasına yaptığın öneriyi biz de sana yapıyoruz" diye seslendi.

Bu arada BDP kongresinde Genel Başkanlık, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu seçimlerine geçildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BDP Tüzüğünden 'Kardeşlik' Çıktı 'Demokratik Özerklik' Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement