Berlin Büyükelçisi, Nürnberg'de Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Berlin Büyükelçisi, Nürnberg'de Ziyaretlerde Bulundu

Berlin Büyükelçisi, Nürnberg\'de Ziyaretlerde Bulundu

Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Nürnberg Belediyesi'ni ziyaretten sonra vatandaşlarla birlikte Alevi Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

22.09.2012 11:30  Güncelleme: 12:47

Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Nürnberg Belediyesi'ni ziyaretten sonra Sultan camiinde Cuma namazı kıldı, vatandaşlarla birlikte yemek yedikten sonra Alevi kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

ALMANYA'nın Nürnberg kentinde ziyaretlerini sürdüren Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Nürnberg temaslarının son gününde üç ayrı ziyarette bulundu.

İLK ZİYARET BELEDİYE BAŞKANINA

Karslıoğlu ilk ziyaretini Nürnberg Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly'e yaptı. Büyükelçinin ziyaretinde Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil ile SPD Belediye Meclis üyesi Arif Taşdelen'de bulundu.Belediye Başkanı Maly, Nürnberg'de başarılı Türkleri öne çıkardıklarını ve kentlerinde uyum sorunu olmadığını söyledi. Şeref defterini imzalayan Hüseyin Avni Karslıoğlu'na,Maly, ' Güzel Nürnberg ' Adlı bir kitap hediye etti.

DİTİB CAMİİNDE CUMA NAMAZI KILDI

Büyükelçi Karslıoğlu ikinci ziyaretini Ditib'e bağlı Eyüp Sultan camisine gerçekleştirdi .Ditib Başkanı Yusuf Erdem çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karslıoğlu vatandaşlarla birlikte Cuma namazını kıldıktan sonra hep birlikte yemek yenildi .Karslıoğlu burada yaptığı konuşmada kendisinin de küçük yaşlarda 1961 ve 1965 yıllarında olmak üzere iki kez trenle Almanya'ya geldiğini,ikinci kuşak olarak zorlukları bildiğini söyledi

ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİNE ZİYARET

Karslıoğlu son ziyaretini Nürnberg Alevi Kültür Merkezine yaptı .Başkan İsmail Serin ve idare heyeti tarafından karşılanan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Başkonsolos Ece Öztürk'e pasta ve çay ikram edildi. İsmail Serin 1.ve 4.sınıflarda Alevilik dersleri verildiğini,Aleviler olarak Almanya'da rahat ibadet ettiklerini aynı ibadeti Türkiye'de yapamadıklarını dile getirdi. Karslıoğlu, herkesi insan odaklı gördüğünü ve tüm inançlara saygı duyduğunu söyledi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Büyükelçisi, Nürnberg'de Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement