Bigadiç'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Bigadiç'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü

Bigadiç\'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü

Bigadiç'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

06.09.2013 09:42

Hükümet Meydanı önünde gerçekleşen ilk program, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Belediye Başkanı Mustafa Göksel ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Han Doğan'ın Atatürk Anıtı önüne çelenk sunması ve saygı duruşu'na müteakip İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenler, Kaymakam Barış Aktan'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Tebrik kabulünün ardından protokol üyeleri tören alanına gelerek kurtuluş bayramını törenlerine katıldı. Esir kızın kurtuluşu ile Bigadiç'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü töreninde bir konuşma yapan Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Bigadiç'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıl dönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı günde sözlerime başlarken öncelikle aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor kahraman gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyor, sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Kurtuluş günümüz kutlu olsun. Değerli Bigadiçliler. Hepimizin bildiği gibi emperyalist güçlerin oyunlarıyla düşman işgaline uğramış yurdumuz gibi, ilçemizde işgale uğramıştır. Tüm Yurtta olduğu gibi şehrimizin de kahraman evlatları bu rezil işgale kahramanca direnmiş, onca olumsuzluklara rağmen tüm kötü şartlar bu kahraman insanların direnişini kıramamıştır.

Bu topraklara Şehitlerin kanı sadece bu şehirde değil tüm ülkede özgürlük ateşini yakmıştır. Tarihin her döneminde Milletimizin gösterdiği azim, inanç, kararlılık ve kahramanlık bize güç vermeli, diğer taraftan atalarımızın kanı ve canını vererek bize emanet ettikleri bu kutsal vatan topraklarıyla gurur duymalıyız. Ancak çağımızın gelişmiş milletleri karşısında onurlu, saygın bir millet olarak varlığımızı devam ettirmek için ilimde, fende ve ekonomik alanda güçlü olmayı gerektirmektedir. Çağımızın mücadelesi bu alanda sürmektedir.Bu mücadelede başarılı olmanın yolu çalışmak, çok çalışmak daha da önemlisi ortak değerlerimiz etrafında bir elin parmaklarının yumruk olması gibi bir araya gelip birliğimizi, dirliğimizi güçlendirip koruyarak toplumsal barışı sağlamalıyız. Unutmayalım ki tarih boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin mensupları olarak mutlaka bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel mücadeleyi kazanmalıyız. Bunun içinde iç barışımızı korumalıyız. Her ne kadar iç barışımızı bozmaya uğraşsalarda çağlar boyunca barış ve hoşgörünün temsilcisi olan milletimiz bunu gerçekleştirecektir. Bu duygularla konuşmama son verirken tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyor, saygılar sunuyorum dedi.

Daha sonra Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Han Doğan tören alanındakilerin kurtuluş bayramını kutladı. Tören Bigadiç Belediyesi tarafından düzenlenen Mehter Takımı'nın gösterisi, Pamukçu halk oyunları topluluklarının gösterisi, Kayalıdere Köyü halk oyunları topluluklarının gösterisi ve Sındırgı Atçılık Kulübünün gösteri etkinlikleri ile sona erdi.

Törenin sona ermesinin ardında Bigadiç Belediyesi tarafından Hasan Pekdemir Parkı'nda katılımcılara yemek verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bigadiç'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement