Bilişim Fuarı'nda Türksat'a Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Bilişim Fuarı'nda Türksat'a Yoğun İlgi

Bilişim Fuarı\'nda Türksat\'a Yoğun İlgi

Turksat Genel Müdür Yardımcısı Nihat Oktay, iki yeni uydu projesini sürdürdüklerini belirterek, "Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda biz de kendi hedeflerimizi belirledik.2023'e kadar dünyanın ilk 10 uydu operatörü arasına girmek istiyoruz"...

01.12.2012 18:10

Turksat Genel Müdür Yardımcısı Nihat Oktay, iki yeni uydu projesini sürdürdüklerini belirterek, " Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda biz de kendi hedeflerimizi belirledik. 2023'e kadar dünyanın ilk 10 uydu operatörü arasına girmek istiyoruz" dedi.

CEBİT Bilişim Fuarı'na katılan davetliler Turksat standına büyük ilgi gösterdi. Davetlilerle tek tek ilgilenen Turksat Genel Müdür Yardımcısı Nihat Oktay, kurumun hedefleriyle ilgili bilgiler verdi.

Turksat'ın iki yeni uydu projesinin devam ettiğinin altını çizen Oktay, "Türksat

4A ve 4B uyduları ile kapsama alanımızı daha da genişletiyoruz. Tüm Afrikayı, Arabistan yarım adasını kapsaman altına alıyoruz. Çinden İspanya'ya kadar bütün Avrupa'yı da içerisine alan geniş bir kapsama alanında yeni uydularımızla hizmet vereceğiz. Bu uydulardan yüksek hızda interneti kullanıcılara sunacağız" dedi.

Turksat'ın dünya sıralamasında 16. sırada yer aldığını hatırlatan Oktay, "Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda hedeflerimizi belirledik. 2023'e kadar dünyanın ilk 10 uydu operatörü arasına girmek istiyoruz" diye konuştu.

Nihat Oktay, Turksat'ın bilimiş alanında da ciddi çalışmalarının olduğunu ifade ederek, "Kamu kurum ve kuruluşlarının bilişim ihtiyaçlarına yönelik milli yazılımlar gerçekleştiriyoruz. E-devlet kapısını işletiyoruz. Bunun yazılımlarını kendi mühendislerimiz gerçekleştirdi. Ülkemize ait gemilerin izlenmesine yönelik bir yazılımı gerçekleştirdik. Bilişim alanında da daha profesyonel ürünleri Türk toplumuna sunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilişim Fuarı'nda Türksat'a Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement