Bin Yıl Sonra İlk Kuçaklaşma - Son Dakika
Güncel

Bin Yıl Sonra İlk Kuçaklaşma

Bin Yıl Sonra İlk Kuçaklaşma

959 yıl sonra ilk kez Ortadoksların ruhani lideri Bartholomeos, yeni Papa Bergoglio ile Vatikan'da kucaklaştı.

19.03.2013 21:53

16. Benediktus'un görevinden feragat etmesinin ardından boşalan Papalık makamına geçen hafta seçilen Kardinal Jose Mario Bergoglio'nun resmen Papa ilan edildiği resmi ayin gerçekleştirildi.

Katolik ile Ortodoks kiliselerinin 959 yıl önce ayrılmasından bu yana ilk kez Ortodoksların ruhani lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, Papa'nın göreve başlama törenine katıldı.

Papa, herkesi barışa davet ettiği vaazının hemen ardından, önce Patrik Bartholomeos, ardından da Ermeni Patriği II. Karekin'le kucaklaştı.

Papa'nın göreve başlama töreninin canlı olarak yayınlayan İtalya RAİ televizyonu Papa Francesco ile Doğu Kiliseleri ruhani lideri sayılan Fener Patriği Bartholomeus'un Sen Piyer Katedrali önünde ki merasim takında buluşup kucaklaşmalarını "İşte 959 yıl sonra ilk kez yaşanan bir olaya tanık oluyoruz. tarihi buluşmada Batı ve Doğu Kiliseleri bir Papalık resmi töreninde tekrar bir aradalar ve kucaklaşıyorlar. Hıristiyanlık aleminde bir hoşgörü tablosu" şeklinde değerlendirdi.

Emerit Papa 16'ıncı Benediktus'un 28 Şubat'ta görevinden ayrılmasını takip eden Konklav sürecinde (Papalık seçimi)yeni papa seçilen Francis, resmi papalık ayinini icra ederek görevine başladı.

Vatikan'da yerel saatle 09.30'da başlayan ayinini, sabahın erken saatlerinde Aziz Petrus meydanında toplanan yüz binlerce kişi takip etti.

Ayinin hemen başında Papa Francis'e, Protodiacono Kardinal Jean-Louis Tauran paliosunu, Kardinaller Meclisi Dekanı Angelo Sodano da papalık yüzüğü olarak bilinen "Balıkçı Yüzüğü"nü taktı.

DÜNYA LİDERLERİ PAPA İÇİN VATİKAN'DA

Papa Francis'in resmi papalık ayinine, aralarında İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napoliatano, İtalya Başbakanı Mario Monti, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff ve Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un bulunduğu kalabalık bir liderler topluluğu takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bin Yıl Sonra İlk Kuçaklaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement