BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, Genel Sekreter Ban ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, Genel Sekreter Ban ile Görüştü

BM Genel Sekreteri\'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, Genel Sekreter Ban ile Görüştü

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, BM Genel Merkezi'nde, Genel Sekreter Ban'a brifing verdi

02.11.2013 01:31

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, BM Genel Merkezi'nde, Genel Sekreter Ban Ki-mun'a brifing verdi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Downer'in, BM Genel Sekreteri Ban'ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile eylül ayında yaptığı görüşmeden sonra, Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlaması konusunda gösterilen çabalarla ilgili brifing verdiği belirtildi.

Downer ile yaptığı toplantıda, Temmuz 2013 tarihli 2114 nolu BM Güvenlik Konseyi kararını hatırlatan Genel Sekreter Ban, Ekim 2013'te müzakerelere başlama niyetini memnuniyetle karşıladığını ve Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşmak için fırsat penceresinin sınırlı olduğunu belirtti.

Toplantıda Ban, görüşmelere dönmeyi aksatan ortak bir bildiri üzerindeki anlaşmazlığın devam etmesi endişesini dile getirdi. Ban, 4-8 Kasım tarihlerinde özel danışmanının bölgeye yapacağı ziyaret sırasında iki liderin de bu anlaşmazlığın ve diğer önemli sorunların üstesinden gelebileceğine ilişkin umudunu ifade ederken, bu şekilde liderler toplantısının tarihinin belirlenebileceğini ve daha fazla erteleme olmadan tam müzakerelerin sürdürülebileceğini kaydetti.

Görüşmede Ban, Downer'a, tam güvenini ve Kıbrıs'taki iyi niyet misyonu çalışmasından dolayı takdirlerini iletti. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, Genel Sekreter Ban ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement