Bombardıman Altındaki Türkmenler - Son Dakika
Güncel

Bombardıman Altındaki Türkmenler

Bombardıman Altındaki Türkmenler

Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesi, AA muhabiri tarafından görüntülendi.

19.12.2012 11:35  Güncelleme: 11:49

AA) ekibi,

Azidin Kassam Bölüğü Komutanı Fariz Kaad ile görüştü

-Kaad: "Biz mezhep ya da dininden dolayı kimseye zarar

vermeyiz. Savaşımız asla mezhepsel değil. Artık Esed'in

düşmesi çok yakın"

-"Bölgede çok ciddi sıkıntılarımız var. Ekmek ve temel

ihtiyaç maddelerini bulmada sıkıntı yaşıyoruz"

(Fotoğraflı-Görüntülü)

LAZKİYE (AA) - 19.12.2012 - Erdal Türkoğlu - Muhaliflerin kontrolünde bulunan ve Esed güçleri tarafından sık sık saldırı düzenlenen Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesi, AA muhabiri tarafından görüntülendi.

Şiddetli çatışmalar sonucu muhaliflerin kontrolüne geçen Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesine, Esed güçlerince sık sık tank ve havanlarla saldırılar düzenleniyor, uçaklarla bombalanıyor.

Halkın büyük çoğunluğunun evlerini terk ederek komşu ülkelere sığındığı Bayırbucak bölgesinde, muhalifler kısıtlı imkanlara rağmen direnişlerini sürdürüyor.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Azidin Kassam Bölüğü Komutanı Fariz Kaad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif halkı öldüren ve buna hizmet eden her kesimle savaştıklarını söyledi.

Suriye'deki savaşın Alevi, Sünni, Türkmen ya da Arapları ayırdığını ve bir mezhep savaşı haline geldiğini iddia eden kesimlerin bulunduğunu ifade eden Kaad, şunları kaydetti:

"Bu asla bir mezhep savaşı değildir. Bizler, muhalif halkı öldüren, buna hizmet eden, her kesimle savaşıyoruz. Bölgede çok ciddi sıkıntılarımız var. Ekmek ve temel ihtiyaç maddelerini bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Yakıtın litresi 5 kat yükseldi. Silahımızın çoğu hafif silah. En önemli eksikliğimiz Esed'in hava saldırılarını önleyici ağır silahlar. Bizi destekleyen ülkelerden ağır silah yardımı istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Esed'in hükümet televizyonu, muhaliflerin Cisreş Şuğur yakınlarındaki Hristiyanların yaşadığı Yakubiye köyüne saldırdığını duyurdu. Biz o bölgede hiç kimseye zarar vermedik. Orada rahiplerle görüştük, bununla ilgili elimizde görüntüler bile var. Biz mezhep ya da dininden dolayı kimseye zarar vermeyiz. Savaşımız asla mezhepsel değil, Artık Esed'in düşmesi çok yakın."

-Müslüman ülkelere yardım çağrısı-

Muhalif askerlerinden Ebu Ali ise İsrail'in Filistin saldırısında ayaklanan Müslüman devletlerin Suriye'deki saldırılara aynı tepkiyi vermediğini savundu.

Esed güçlerinin bölgede camileri bombaladığını, Kuran-ı Kerimleri yaktığını, Müslümanları katlettiğini iddia eden Ali, "Hapse giren geri çıkamıyor. Esed'in Suriye'deki Müslümanlara yaptığını, İsrail Filistin'e yapmadı, İslam devletlerinden daha fazla destek istiyoruz" dedi.

Bayırbucak bölgesinde kurulan polis merkezinin ikinci sorumlusu Adnan Şaar da Esed'in her gün havadan ve uzaktan Türkmen köylerine saldırılarına devam ettiğini anlattı.

Uçak ve havadan atılan bombaların köylere büyük zararlar verdiğini vurgulayan Şaar, birçok insanın bu saldırılar nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Esed yönetiminde yıllarca zulüm yaşadıklarını ifade eden Şaar, "İnşallah Esed'in az bir zamanı kaldı. Biz muhalifler her gün gittikçe güçleniyoruz. Hep birlikte Suriye'nin birliği için savaşıyoruz. Suriye'nin bölünmesine de asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yayıncı: Tevfik Işık - Bayırbucak bölgesine giren Anadolu Ajansı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bombardıman Altındaki Türkmenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement