Boşanmak İsteyen Eşe 'Kafana Sıkarım' Davası - Son Dakika
Güncel

Boşanmak İsteyen Eşe 'Kafana Sıkarım' Davası

Boşanmak İsteyen Eşe \'Kafana Sıkarım\' Davası

İzmir'de boşanma davası açan eşine "Kafana sıkar öldürürüm" diyen eski kocaya hem tehditten hem de aracına ruhsatsız silah koymaktan dava açıldı.

18.06.2015 13:50  Güncelleme: 15:16

İzmir'de Erkan U.'nun (52) boşanma davası devam eden eşi Ayşegül U.'yu (39) 'Kafana sıkar öldürürüm' diye tehdit ettiği ve aracına ruhsatsız silah koyduğu iddiasıyla açılan davaya 22'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, daha önce eşi tarafından aracı kurşunlanan ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yurt dışına çıkan Ayşegül U. ile sanık katılmazken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftformu Derneği'nin müdahillik talebi kabul edilmedi.

"HEPİNİZİN KAFASINA SIKACAĞIM"

Dördü önceki eşinden, 5 çocuk annesi matematik öğretmeni Ayşegül U. baskılarını dayanamadığını belirttiği Erkan U.'ya boşanma davası açtı. Boşanma davası sürerken, iddiaya göre Erkan U. cep telefonuyla arayıp, 'Çocukların ve senin kafanıza sıkacağım' diye tehdit etti.

2 yıl önce karakola giden Ayşegül. U. kocasından şikayetçi oldu. İfade verip serbest kalan Erkan U. hakkında, 7'inci Aile Mahkemesi 'Koruma ve uzaklaştırma' kararı verdi. Aynı mahkeme karara uymadığı gerekçesiyle Erkan U. hakkında üç gün hapis cezası verdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında da Ayşegül U.'nun kullandığı otomobil iddiaya göre Erkan U. tarafından kurşunlandı. Bununla ilgili de soruşturma ve dava açıldı.

CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE YURT DIŞINA GİTMİŞ

Erkan U. hakkında Ayşegül U.'nun ilk şikayetiye ilgili 'Tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet ' suçundan 2- 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Erkan U. katılmazken, avukatı Çetin Bingölbalı ile şikayetçi Ayşegül U.'nun avukatı Nezih Tınkeş ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftformu Derneği adına Sanem Deniz Kural katıldı. Nezih Tınkeş, müvekkilinin tehditler ve öldürülme korkusu nedeniyle yurt dışına gittiğini söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşegül U.'nun dayısı Mustafa Ösün, sanığın yeğeninin aracına çalıntı tabanca bıraktığını söyledi. Ösün, "Sanık beni telefonla aradı. Otellerde yattığını ve parası olmadığını konuşmak istediğini söyledi. Bir işyerinde buluşmaya karar verdik. Çalıntı silahı Ayşegül'ün aracına koyduğu için tartışınca oradan ayrıldım. Ayşegül, eşinin kendisine telefonla arayıp, 'kafana sıkarım' diye tehdit ettiğini bana da söyledi" dedi.

Avukat Nezih Tınkeş, Ayşegül U.'nun aracını 22 Mayıs'ta kurşunladığı iddiasıyla sanık eşi hakkında 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını, bildirdikleri tanıkların da yurt dışında olduğu için gelemediğini, gelecek duruşmada hazır edeceklerini söyledi.

MÜDAHİLLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftformu Derneği adına davaya müdahil olarak katılmak için dilekçe veren Sanem Deniz Kural, "Ayşegül bizim derneğin üyesi. Daha önce bu tür davalarda müdahillimiz kabul edildi. Biz daha fazla kadın öldürülmemesi için bu tür davalara katılıyoruz. Müdahillimiz kabul edilsin" dedi.

Hakim Abdulkadir Certel, sanık avukatı Çetin Bingölbalı'ya derneğin talebine bir diyecekleri olup olmadığını sordu. Bingölbalı, derneğin bu davayla bir ilgisinin olmadığını, suçtan zarar görmediklerini bu nedenle müdahillik taleplerinin reddedilmesini istedi. Hakim Abdulkadir Certel, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müdahillik talebinin reddine, duruşmanın eylül ayına ertelenmesine karar verdi.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boşanmak İsteyen Eşe 'Kafana Sıkarım' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement