Bu Yılki Tatilinize 'O'nunla Çıkın Unutamayacaksınız - Son Dakika
Güncel

Bu Yılki Tatilinize 'O'nunla Çıkın Unutamayacaksınız

Bu Yılki Tatilinize \'O\'nunla Çıkın Unutamayacaksınız

Türkmenoğlu, neşeli uslubu ve sıra dışı bakış açısıyla bu yılki tatilinizi unutulmaz kılacak.

04.06.2013 16:45

Yıllardır Türkiye'nin en prestijli televizyon kanallarında gezi programları hazırlayan ve sunan Fatih Türkmenoğlu, bu kez de bir kitapla karşınızda. Bugüne kadar dünyanın çevresini birkaç kez gezen ve tüm Türkiye'yi kıyılarını adım adım dolaşan Türkmenoğlu, neşeli uslubu ve sıra dışı bakış açısıyla bu yılki tatilinizi unutulmaz kılacak. Hayat Gezince Güzel-Sahilde, Sayfa6 Yayınları'ndan çıktı!

Türkiye televizyonlarında gezi programcılığı deyince akla gelen ilk isimlerden Fatih Türkmenoğlu, bu yılki yaz tatilinizi unutulmaz kılmak için kış aylarında harekete geçti ve sizler için bir rehber hazırladı. Gülümseyen yüzü, farklı soruları, keşif merakıyla televizyon izleyicisini. Yıldır ekran karşısına bağlayan Türkmenoğlu, Türkiye kıyılarını sizler için araştırdı. Ama bunu da kendi yöntemiyle yaptı.

Tatilinizi için sadece uygun rotaları tespit etmenize yardımcı bir rehber hazırlamak yerine, belirlediğiniz rotada yol arkadaşınız olmak isteyen Türkmenoğlu, Hayat Gezince Güzel-Sahilde isimli çalışmasında, bir tatilcinin karşılaşabileceği neredeyse tüm ihtimalleri sıraladı.

Senin rotan senin şarkın

Kitabı yazarken, insanlara hem çok iyi bildiklerini sandıkları rotalardaki gizli kalmış cennetleri, hem de daha önce görmedikleri ve görmeyi akıllarından geçirmeyi düşünmedikleri yerlere gitme hissi uyandırmak istediğini belirten Türkmenoğlu, müziği de ihmal etmedi. Kıyı şeritlerinde tarihi ve doğal güzellikleri anlatmakla kalmadı, orada bulunduğu sırada dinlediği müzikleri de kitabına ilave etti. Şile'den, Antalya'ya, Bodrum'dan, Ayvalık'a kadar gezdiği tüm rotaları bir uzman titizliğiyle ama eğlenceyi de ihmal etmeden aktaran kitapta, her bölüme kare kod'lar yerleştirilerek Türkmenoğlu'nun müziklerini dinlemeniz mümkün hale getirildi.

Şimdi gezme zamanı: C'est La Vie

Türkiye'de Görmeniz Gereken 101 Yer isimli çalışmasının ardından, şimdi de Hayat Gezince Güzel-Sahilde ile okuyucularıyla buluşan Fatih Türkmenoğlu, "Şimdi gezme zamanı" diyor ve ekliyor: Kariyer tabii önemli. Para kazanmak şart, doğru yatırım yapmak gerek… Ama ölmek üzere olan insanlara şu soru sorulmuş: En çok neyden pişmanlık duydunuz? Cevap: Anı yaşayamamaktan… O zaman, anı yaşayın. Şimdi tatil zamanı…

Fatih Türkmenoğlu'nun kaleminden Hayat Gezince Güzel-Sahilde Sayfa6 Yayınları'ndan çıktı.

Arka Kapaktan:

"Gezmek, bir zamanlar insan ve evren arasında

var olan uyumu tekrar kurar."

Anatole France

Gündelik hayatın rutininden sıkıldınız. Şöyle tek başınıza kafa dinlemeye ya da sevdiklerinizle beraber dinlenmeye, eğlenmeye, kendinizi mavi sulara bırakmayamı ihtiyacınız var? İster dinginlik arayan bir gezgin olun, ister adrenalin tutkunu bir maceraperest, tatile çıkmadan önce çantanıza bir tane

Hayat Gezince Güzel – Sahilde atın. Şimdi keşiflerle dolu

bir yolculuğa hazırsınız…

Yıllardır CNN Türk'te Sahil Günlüğü ve Hayat Gezince Güzel programlarını hazırlayıp sunan Fatih Türkmenoğlu, bu kez Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerini gezip görmek isteyenlere rehberlik ediyor. İstanbul'un kaçış noktalarından Trakya sahillerine, Ege'nin turizm cenneti merkezlerinden Akdeniz'in bakir koylarına kadar tüm sahil şeridini 'nasıl gidilir', 'nerede kalınır', 'ne yapılır', 'ne yenir' ve 'ne alınır' püf noktalarıyla anlatıyor. Türkmenoğlu'nun eğlenceli anlatımına fonda müzikler de eşlik ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Yılki Tatilinize 'O'nunla Çıkın Unutamayacaksınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement