Buket Öğretmen, Serhat'ı Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdu - Son Dakika
Güncel

Buket Öğretmen, Serhat'ı Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdu

Buket Öğretmen, Serhat\'ı Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdu

Mehmet Selim YALÇINSİLOPİ (Şırnak), (DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde görev yapan öğretmen Buket Cin, zihinsel ve bedensel engelli 10 yaşındaki Serhat Bayat için topladığı mavi kapak kampanyasından sonuç alamayınca İzmir Görme Engelliler Vakfı'ndan yardım istedi.

03.04.2014 15:59

Mehmet Selim YALÇINSİLOPİ (Şırnak), (DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde görev yapan öğretmen Buket Cin, zihinsel ve bedensel engelli 10 yaşındaki Serhat Bayat için topladığı mavi kapak kampanyasından sonuç alamayınca İzmir Görme Engelliler Vakfı'ndan yardım istedi. Vakfın Silopi'ye gönderdiği tekerlekli sandalye, küçük Serhat'a törenle verildi.

Silopi Kaymakam Teoman Ünüsan İlk ve Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Buket Cin, her gün okula gelirken sokakta annesiyle birlikte gördüğü 10 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Serhat Bayat'a tekerlekli sandalye almak için mavi plastik kapak toplamaya başladı. Topladığı plastik kapakları kargoyla gönderdiği merkezde, kampanyanın sona ermesi yüzünden sonuç alamayan Buket Cin, İzmir'de yaşayan akrabaları vasıtasıyla İzmir Görme Engelliler Vakfı ile irtibata geçti. Vakfın talebe olumlu cevap vermesi üzerine Silopi'ye gönderilen tekerlekli sandalye, okulda düzenlenen sade bir törenle zihinsel ve bedensel engelli Serhat Bayat'a teslim edildi.

Okulda düzenlenen ve okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Teknoloji Tasarım Öğretmeni Buket Cin, tekerlekli sandalyenin bulunması ve getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Engelli arkadaşımıza yardımcı olmak adına daha önce böyle bir kampanya başlatmak istedim. Mavi kapak kampanyası bittiği için başvuramadım. İzmir'de bulunan yakınlarım aracılığı ile görme engellileri derneğinden Sevda hanım ile irtibata geçtim. Onlardan rica ettim. Engelli kardeşimiz için sandalye gönderdiler, kendilerine de çok teşekkür ediyorum dedi.

Okul bahçesinde düzenlenen törenle tekerlekli sandalye, zihinsel ve bedensel engelli Serhat Bayat ile annesi Sabriye Bayat'a teslim edildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buket Öğretmen, Serhat'ı Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement