Burdur'da 43 Bin 449 Öğrenci Dersbaşı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da 43 Bin 449 Öğrenci Dersbaşı Yaptı

Burdur\'da 43 Bin 449 Öğrenci Dersbaşı Yaptı

Burdur'da yeni eğitim öğretim yılında 43 bin 449 öğrenci ve 3 bin 142 öğretmen için ilk ders zili çaldı.

28.09.2015 16:00

Burdur'da yeni eğitim öğretim yılında 43 bin 449 öğrenci ve 3 bin 142 öğretmen için ilk ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradan ardından Türkiye Odalar ve Borsalar birliği İlkokulu ve Ortaokulu'ndaki törene geçildi. Törene, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Burdur'un eğitim noktasında çok iyi bir konumda olduğunu belirten Vali Hasan Kürklü, "Yeterli mi, değil. Amacımız daha da geliştirip ileri noktalara taşımak. Ülke olarak bunu ileri götürmemiz lazım. Ülke olarak kat etmemiz gereken o kadar çok yol var ki bizim bilime, üretime çok önem vermemiz lazım. Güçlü, sözü geçen, söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak çok üretmemiz, bilimsel, teknik ürünler üretmemiz lazım" dedi.

Kore ve Japonya gibi ülkelerde insana büyük yatırımlar yapıldığını vurgulayan Vali Kürklü, şöyle dedi:

"Kaliteli insanlar yetiştirmişler. Üreten, sorgulayan, yeni yeni fikirler ortaya çıkaran insanlar yetiştirmişler ve dünya ekonomisinde söz sahibi olmuşlar. Bizim de o noktaya gitmemiz lazım. Çok kaliteli bir insan yapımız var. Çok genç bir nüfusumuz var. Bu nüfusu dünyaya hükmedecek şekilde yetiştirmemiz lazım, bunda da eğitim camiamıza büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın yetiştirilmesi noktasında öğretmen arkadaşlarımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz. Öğretim verirken eğitimi de ihmal etmeyin. Bizi biz yapan değerlerin doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, büyüklere saygı, küçüklere sevgi gibi değerlerin ilkokul çağında öğretilmesi çok önemli. Etrafımız ateş çemberi, insanlığın örnek ülkelere ihtiyacı var. Bu neden biz olmayalım. Kaliteli eğitim verip kaliteli nesil yetiştirmeliyiz. Kaliteli bir nesil yetiştirirsek bir çok şeyi halletmiş oluruz."

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bilgi ve teknolojinin sürekli geliştiği çağımızda gerçek başarının planlı ve sistemli çalışmayla geleceğine işaret etti. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram da Burdur'un eğitimde model bir il konumunda geldiğini anlattı. Burdur'da ilköğretimde derslik başına 17, ortaöğretimde 20, mesleki ve teknik eğitimde 19 öğrenci düştüğünü kaydeden Mahmut Bayram, bu yıl toplam 266 okul ve 2 bin 347 derslikte, 43 bin 449 öğrenci ve 3 bin 142 öğretmenin dersbaşı yaptığını anlattı.

Konuşmaların ardından Türkiye Yardımsevenler Derneği tarafından yapımı gerçekleştirilen fen ve teknoloji sınıfı, resim atölyesi ve müzik dersliğinin açılışı gerçekleştirildi, hayırseverlere de plaket verildi. Müzik dersliğinin açılışında gitar çalan 9 yaşındaki İrem Nacakçı bir anda sesi kısılınca annesine sarılarak gözyaşı döktü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da 43 Bin 449 Öğrenci Dersbaşı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement