Bursa'da Engelli Gençlerin 1 Günlük Askerlik Sevinci - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Engelli Gençlerin 1 Günlük Askerlik Sevinci

Bursa\'da Engelli Gençlerin 1 Günlük Askerlik Sevinci

Bursa'da engelli gençlerin 1 günlük askerlik sevinciBursa'da 120 engelli genç, bir günlüğüne de olsa askerlik yapma heyeacanını yaşadı.

13.05.2016 16:47

Bursa'da engelli gençlerin 1 günlük askerlik sevinci

Bursa'da 120 engelli genç, bir günlüğüne de olsa askerlik yapma heyeacanını yaşadı. Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nda gerçekleşen törende, engelli gençler ellerini silah ve Türk bayrağının üzerine koyarak asker yemini etti.

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili asker yemin törenine, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık ve çok sayıda Bursalı katıldı.

Engelli gençler, komutanlarından selam verme ve temel askeri eğitimleri alırken, aileleri ise büyük sevinç ve heyacan yaşadı. Engelli gençler daha sonra ellerini silah ve Türk bayrağının üzerine koyarak askerlik yemini etti.

120 engelli gencin temsili olarak vatani görevlerini yaptıklarını belirten Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, 'Anayasamızın 72'nci maddesinde askerlik hizmeti bir hak ve ödev olarak tanımlanmıştır. Askerlik Yasası, askerlik hizmetini yapamayan bu gençlerimizin sembolik de olsa yapabilmelerini sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti jandarma saflarında temsili askerlik hizmetini yapmak için katılan bu gençlerimizin heyecan ve coştu ile askeri kıyafetlerini giydiler. Huzurlarınızda gururla duruyorlarö diye konuştu.

"GEREKTİĞİNDE CANIMIZI FEDA EDECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Askerlik yemininden sonra engelli arkadaşları adına konuşan Cengiz Çağlayan, 'Bu şerefli görevi engelli olduğumuz için tam anlamıyla yerine getiremediğimizi düşünenler olabilir. Ama bu durum Türk Silahlı Kuvvetleri'nde engellilere verilen önemi gösteriyor. 1 günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Yıllardır içimizde kalan bu burukluk hissi, bugün biraz da olsa hafifledi. Ancak gerektiğinde vatan için canımızı feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasınö dedi. Öte yandan Bursa Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık, kışlaya sabah saat 07.10'da gelen Aydın Akkurt'a (21), saat ve fotoğraf albümü hediye etti. Törenin geçişinin ardından engelli askerler, yemekhanede bulgur pilavı, mercimek çorbası ve et sote yedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Engelli Gençlerin 1 Günlük Askerlik Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement