Bursa'da ufoya benzetilen mercek bulutlarıyla ilgili paylaşım - Son Dakika
Güncel

Bursa'da ufoya benzetilen mercek bulutlarıyla ilgili paylaşım

Bursa'da ufoya benzetilen mercek bulutlarıyla ilgili paylaşımBURSA Bursa'da sabah saatlerinde görülen ve UFO'ya benzetilen mercek bulutlarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da paylaşım yaparak olumsuz bir durumun olmadığına dikkat çekti.

19.01.2023 14:42  Güncelleme: 14:48

Bursa'da ufoya benzetilen mercek bulutlarıyla ilgili paylaşım

BURSA Bursa'da sabah saatlerinde görülen ve UFO'ya benzetilen mercek bulutlarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da paylaşım yaparak olumsuz bir durumun olmadığına dikkat çekti.

Türkiye'nin gündemine oturan, Bursa'nın merkez ilçeleri başta olmak üzere sabah saatlerinde Uludağ'ın üzerinde UFO'ya benzeyen bulut, binlerce kişi tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Birçok vatandaş tarafından gözlemlenen bulutlarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesaplarından gökyüzü fotoğraflarıyla birlikte, "Merak etmeyin, ekiplerimiz görevlerinin başında. Herkese ışıl ışıl, mutlu günler dilerim" mesajıyla paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden edinilen bilgiye göre, mercek bulutları engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarının bir sonucu olarak meydana geliyor ve engebenin kuytu tarafında aşağı doğru hareketli türbülansın olduğunu gösteriyor. Orografik bir olayın sonucu olan ve UFO'yu andıran bulutun, fön rüzgarlarının bulunduğu her türlü coğrafi alanda görülme ihtimali yüksek olduğu belirtiliyor.

Bursa\'da ufoya benzetilen mercek bulutlarıyla ilgili paylaşım
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da ufoya benzetilen mercek bulutlarıyla ilgili paylaşım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement