Bursa İl Özel İdaresinden 3700 Fidan - Son Dakika
Güncel

Bursa İl Özel İdaresinden 3700 Fidan

Bursa İl Özel İdaresinden 3700 Fidan

İl Özel İdaresi tarafından Bursa'da faaliyet gösteren İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ve M.Kemalpaşa Boğaz köyüne toplam 3700 fidan dikilecek.

15.10.2012 12:01

5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 6. maddesi gereğince toprağın korunması, erozyonun önlenmesi ve ağaçlandırma yapılması yetkisi dahilinde, İl Özel İdaresinin Stratejik planında ağaçlandırma çalışmaları faaliyetleri yer almakta olup 2012 yılı bütçesinde ödenek kapsamında ağaçlandırma çalışması yapmak için ayrılan ödenekten ayrılan pay ile İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesine 3000 Sedir vb, M. Kemalpaşa ilçesi Boğaz köyüne de 700 aşılı sertifikalı ceviz fidanı dikilmesi protokolü Bursa Orman Bölge Müdürlüğünde imzalandı.

Ağaçlandırma protokol töreninde konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun Bursa İl Özel İdaresi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Boğaz köyü muhtarlığı arasında bir ağaçlandırma protokolü imzalıyoruz. Bizim Milli ağaçlandırma seferberliği eylem planımız var, bu plana göre Bakanlığımız ağaçlandırma görevini sadece Orman Teşkilatına değil resmi kurum kuruluşlara diğer sivil toplum örgütlerine de Milli ağaçlandırma seferberliğine katkıda bulunması için böyle bir eylem planı hazırlamıştı, tam da bugün yapacağımız protokol bu eylem planıyla da örtüşen aynı hedefe hizmet eden bir çalışma yapıyoruz, ben şimdiden bu ağaçlandırma protokolünün hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Bursa İhtisas Deri organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanvekili Aziz Demirkıran biz Deri Organize Sanayi Bölgesi olarak çevreye ve ağaçlandırmaya her zaman çok büyük bir önem verdik, bu konuda il Özel idaresi Genel Sekreterliğimizden ve Orman Bölge Müdürlüğünden çok büyük destekler gördük. Bundan öncede yaklaşık 2500 civarı bir fidan desteği aldık. OSB'mizde ağaçlandırma yaptık. Yaklaşık yüzde 90 oranında iyi bir bakım sayesinde tutmalarını sağladık. İyi bir oranda başarı elde ettik. Bu imzalanacak protokole de yine 3000 fidan dikimi yapılacak. Ben bu konuda bize destek olan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Bursa İl Özel İdaresi olarak bizim birçok görevimiz var. Görevlerimizden bir tanesi de toprağın ve çevrenin korunması, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir kentin emanet edilmesi, bu bağlamda bugün çok mutluyuz. Bu görevlerimizden bir tanesini de en güzel şekilde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi gerçekten Türkiye'de örnek organize sanayi bölgelerinden bir tanesi, bu yıl Deri Organize Sanayi Bölgesinin ve Badırga Köyünün ortaklaşa yolunu beton asfalt şeklinde ihale edeceğiz. Onun yanında organize sanayinin yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması büyük önem taşıyor. Biz bu seneki ağaçlandırma programımız kapsamında o bölgede de Orman Bölge Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak organize sanayi yönetimiyle işbirliği yaparak o bölgede ağaçlandırma yapacağız, daha yeşil, daha güzel, daha temiz bir çevrede yaşamak dileğiyle bu protokolü imzalıyoruz dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa İl Özel İdaresinden 3700 Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement