Büyükorhan´ın Belediye Binası Büyükşehir´den - Son Dakika
Güncel

Büyükorhan´ın Belediye Binası Büyükşehir´den

Büyükorhan´ın Belediye Binası Büyükşehir´den

Belediye hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

30.06.2012 10:24

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ ilçelerinden Büyükorhan için yaptırılan çok amaçlı belediye hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ ilçelerini ecdadın birer emaneti olarak gördüklerini belirterek, "Ecdadımızın yüce hatırasına saygı duyarak, Yörük-Türkmen kültürünü ayağa kaldırmak, dağ bölgelerini görülmedik hizmetlere kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgeye kazandırılan ve insanların buluşma noktası olacak, sosyo-kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesine imkan tanıyacak tesislerin hayırlı olmasını diledi. Dağ bölgelerini çok önemsediklerini, rutin çalışmalar yanında bölgenin ekonomik olarak kalkınmasını çok arzuladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Yol genişletme, parke-asfalt düzenlemeleri, spor alanları, her türlü sıkıntıların çözülmesi ve sosyal yardımların yapılması sürekli olan şeyler fakat dağ bölgesi için en büyük isteğimiz, bölgenin ekonomik olarak kalkınmasıdır. Bölgenin ekonomik olarak kalkınması yönünde Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve bağlı şirketler olarak çalışmalarımız sürüyor. Hayvancılıktan tarıma, sudan enerjiye kadar her türlü konuda yatırım çalışmalarımız bulunuyor" diye konuştu.

Ecdadın emaneti

Dağ bölgelerinin Osmanlı´nın yatağı olduğunu ve bu bölgeleri ecdadın kendilerine birer emaneti olarak gördüklerini ifade eden Başkan Altepe, Yörük-Türkmen kültürünün yaşatılması, ecdadın unutulmaması yönünde yoğun faaliyetler içerisinde olduklarını söyledi. Dağ bölgesine Bursa´nın ilçeleri olmaları yanında bu yönüyle de büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Altepe, "Dağ yöresi bizim için çok önemli. Çünkü buralar, ecdadımızın yatağı ve bizlere birer emanetidir. Bu nedenle, dağ ilçelerinde ve tüm bölgelerde yoğun faaliyetlerimiz var" dedi.

Büyükşehir'den büyük destek alıyoruz

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükorhan Belediyesi için yaptırılan ve temeli geçtiğimiz yıl atılan çok amaçlı belediye hizmet binası, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükorhan Kaymakamı Leven Yetgin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk, destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Belediye hizmet binasının özelliklerine değinen Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, 3 katlı olarak 912 metrekarelik inşaat alanı üzerine kurulan ve çatı katına da sahip olan binanın en alt katının düğün salonu olarak ayrıldığını söyledi. Büyükorhan´ın özellikle son 3 yılda aldığı hizmetlerde Büyükşehir Belediyesi´nin büyük desteğini gördüklerini vurgulayan Başkan Türkmen, "Bugün benim en mutlu günüm. Ülke genelinde yaşanan değişim ve gelişim artık Büyükorhan´a da yansıyor. Bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı; Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve ekibine, halkım ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sayın başkan ve ekibi, şimdiye kadar hep yanımızda oldular ve ellerinden gelen her türlü desteği verdiler. Allah razı olsun" diye konuştu.

Dağ yörelerine pozitif ayrımcılık

Törende konuşan Büyükorhan Kaymakamı Levent Yetgin ise, göreve geldiği 3 yıldan bu yana dağ ilçelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendiğine şahit olduğunu söyledi. Göreve başladığında belli başlı bulunan sıkıntıların Büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından halk-devlet kaynaşmasıyla bir bir çözüldüğünü, yapılan belediye hizmet binasının da başta düğün salonu olmak üzere ilçenin birçok ihtiyacını ortadan kaldırdığını belirten Kaymakam Yetgin, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelere nazaran dağ bölgeleri için adeta pozitif ayrımcılık yapıyor.

Bu bina, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´nin bizlere ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Sayın başkana ve ekibine teşekkür ediyorum. Yoğun mesailerini bölerek, bizlerle birlikte oldular. Büyükşehir Belediyesi´nin dağ ilçeleri için yaptığı pozitif ayrımcılığa devam etmesini diyorum. Bu anlayış devam ederse, bölge memleketin en güzel yerlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükorhan belediye hizmet binasının açılışının ardından ilçe merkezinde bulunan Çarşı Camii´nin de temelini attı. Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, belediye hizmet binasının açılışı sonrası Başkan Altepe ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın´a birer çiçek ile plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükorhan´ın Belediye Binası Büyükşehir´den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement