Büyükşehir Belediyesine Operasyon: 42 Gözaltı (4) - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesine Operasyon: 42 Gözaltı (4)

Büyükşehir Belediyesine Operasyon: 42 Gözaltı (4)

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ikinci operasyonun ESHOT'la ilgili kısmımda 750 yeni durak yerinin kiralanma ihalesinin bulunduğu iddiası, en dikkat çeken gerekçelerden biri oldu.

22.11.2011 15:06

(aö/aaa)

----- KUTU -------

Operasyonda kilit araştırma, 750 durak yerinin kiralanma ihalesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ikinci operasyonun ESHOT'la ilgili kısmımda 750 yeni durak yerinin kiralanma ihalesinin bulunduğu iddiası, en dikkat çeken gerekçelerden biri oldu. Danıştay 1. Dairesi'nin durak ihalesiyle kamu zararına yol açıldığı gerekçesiyle soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı kararını iptal ettiğini bir hafta önce öğrenen ESHOT üst düzey yetkilileri, henüz bu karara sevinirken, bu kez gözaltına alındı.

Büyükşehir Belediyesi'ne ilk operasyonun düzenlendiği 2 Mayıs'ta, polisin ESHOT'dan 750 durak yerinin kiralanması ihalesiyle ilgili dosyayı istediği öğrenildi. ESHOT'a bugün yapılan operasyonun başlıca nedenleri arasında da bu ihalenin olduğu iddia edildi. İhalede İçişleri Bakanlığı müfettişleri 750 durağın projesine uygun yapılarak yedi yıllık süre sonunda bedelsiz teslim edilmesi karşılığında, anılan süre boyunca duraklara reklam alınması işinin kiraya verilmesine ilişkin ihalede muhammen bedelin düşük tutulduğu gerekçesiyle inceleme başlattı. Tahmini bedel belirlemede eksiklikler olduğu da öne sürüldü. Müfettişler kamu zararı olduğunu öne sürdü. İçişleri Bakanlığı da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZDENİZ ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, ESHOT eski Genel Müdür Yardımcısı İsmet Halim Gürsoy, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, ESHOT Genel Müdür Yardımısı Tufan Eker, ESHOT Encümen üyeleri Hüseyin Çalışkan ve İrfan Aras, Yapı Tesisleri Daire Başkanı Rafet Bayram, ESHOT Strateji Geliştirme Daire Başkanı Turgay Akaya ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Besim Gültekin hakkında soruşturma izni verdi.

Danıştay 1'inci Dairesi ise Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı üzerine yaptığı değerlendirme sonunda soruşturma izninin iptaline karar verdi. Danıştay'ın bu kararı geçen hafta ortaya çıktı. Basında kararın yeralmasından sonra Kocaoğlu "Adalet yerini buldu" açıklaması yaptı. ESHOT yetkilileri de karara sevindi. Ancak, bugün Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda Danıştay kararıyla haklarındaki soruşturma iptal edilen bürokrat ve meclis üyeleri gözaltına alındı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesine Operasyon: 42 Gözaltı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement