Büyükşehir'den Aşık Veysel'e Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Aşık Veysel'e Anma Töreni

Büyükşehir\'den Aşık Veysel\'e Anma Töreni

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte Aşık Veysel'in vefatının 40. yıldönümü nedeniyle bir anma töreni düzenledi

22.03.2013 13:45

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte büyük ozan Aşık Veysel'in vefatının 40. yıldönümü nedeniyle 21 Mart Perşembe akşamı muhteşem bir anma töreni düzenledi. Veysel türkülerinin seslendirildiği anlamlı geceye, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Öğrencilerinin Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Serhat Güzel yönetiminde sahneledikleri şiirlerinde yer aldığı tiyatro oyunu geceye damgasını vurdu. Gecede Aşık Veysel'in türkülerini başarı ile seslendiren Mustafa Özarslan da bir konser verdi.

AŞIK VEYSEL HATIRLANDI

SDKM Büyük Sahne'de gerçekleştirilen anma gecesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geceye Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Eski Milli Sporcu ve Boks Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Tören öncesinde SDKM fuayesinde Aşık Veysel anısına hayatını özetleyen fotoğraf sergisi açıldı. Ardından konuklar büyük ozan adına düzenlenen anma töreni için SDKM Büyük Sahne'ye geçti. Burada ilk olarak Aşık Veysel'i kendi sesinden anlattığı anılarının da bulunduğu aşık Veysel belgeseli ile program başladı.

ANADOLU'NUN SESİYDİ

Gecede "Ben giderim, adım kalır. Dostlar bizi hatırlasın" sözleriyle başlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın da bir konuşma yaptı. Aşık Veysel'in Anadolu'nun sesi olduğunu belirten Tahir Büyükakın, "O gönül gözüyle gördü. Aşk ilhamıyla barış, sevgi ve kardeşlik sözlerini yüreğimize serpti. Kaynak aşk olunca gönlümüze giriyor ve unutulmuyor. Onun sesi Anadolu'nun sesiydi. Anadolu'nun sesi de dünyanın en güzel sesidir. Veysel'in Sevgi, barış ve kardeşliği anlatan Anadolumuzun sesi tekrar yükselecek ve biz her zaman Aşık Veysel'i rahmetle anacağız'' dedi.

GÖRMEYEN GÖZLERİ İLE DÜNYAYI GÖRDÜ

Aşık Veysel'in ülkemiz için önemine vurgu yapan Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, "Aşık Veysel bütün insani değerlerinin mayasını Sivas'tan almıştır. Fakat görmeyen gözlerine rağmen dünyayı gören ve anlayan tek kişiydi. Ülkemizde "Aşık Veysel Düşüncesi" hakim olsaydı; kimse ölmez, savaş, din, dil, ırk ayrımı olmazdı" dedi. Aşık Veysel'in sadece Sivas'ın değil, Türkiye hatta dünyanın ozanı olduğunu söyleyen Başkan Kabasakal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Aşık Veysel'den bir dörtlük seslendirerek konuşmasını bitirdi.

"BENİ KÖR MÜ SANDIN?"

Aşık Veysel'in çok yakın arkadaşı olan Eski Milli Sporcu ve Boks Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım, Veysel ile olan anılarını misafirlerle paylaştı. Yıldırım bir anısında, "Veysel spor mağazama gelerek, her gittiği köy için bayrak isterdi. Her istediğinde büyük bayrak veriyordum. Bir keresinde pakete küçük bayrak koydum. Veysel, "bu bayraklar ufak mı?" diye sordu. Cevap vermedim. Bende onunla sohbet ederken bayrakları değiştirdim. Tam gidecekken bayrakları eline alınca büyüklerle değiştirmişsin "sen beni kör mü sandın?" demişti. Bana güzel anılar yaşatan değerli dostum Aşık Veysel'i rahmet ve minnet ile anıyorum. Bu geceyi düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

MUSTAFA ÖZARSLAN'DAN VEYSEL TÜRKÜLERİ

Gecenin son bölümünde ise Mustafa Özarslan sahneye çıktı. "Benim sadık yarim kara topraktır" adlı Veysel türküsüyle konserine başlayan Mustafa Özarslan, salona gelen ziyaretçilere eşsiz bir türkü ziyafeti sundu. Özarslan, " herkesin bahar bayramını kutluyorum. Büyük üstadımızın ölüm yıldönümü, bizim için çok önemlidir. Bugün için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Mustafa Özarslan konserinde Veysel'in yanı sıra Sivas türküleri seslendirdi. Özarslan'ın türkülerine misafirlerde eşlik etti.

ÖZARSLAN'A TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Konser sonunda Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Veysel türkülerini başarıyla seslendiren Mustafa Özarslan'a çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Aşık Veysel'e Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement