Cam Kemik Hastası Ali'nin Tekerlekli Sandalye Sevinci - Son Dakika
Güncel

Cam Kemik Hastası Ali'nin Tekerlekli Sandalye Sevinci

Cam Kemik Hastası Ali\'nin Tekerlekli Sandalye Sevinci

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Yelten beldesinde yaşayan cam kemik hastası Mehmet Ali Girgin bayram öncesi tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşadı.

17.08.2012 15:48  Güncelleme: 16:00

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Yelten Beldesi'nde yaşayan 23 yaşındaki 'cam kemik hastası'0 Mehmet Ali Girgin bayram öncesi tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşadı. 3,5 aylıkken geçirdiği havale sonrası halk arasında cam kemik hastalığı olarak bilinen 'Osteogenesis imperfecta' hastalığına yakalanan Mehmet Ali Girgin'in zorluklar içindeki yaşam mücadelesini yansıtan haberler üzerine yurt dışından ve Türkiye'nin dört bir yanındaki hayırseverler harekete geçti.Girgin, yaşadığı sevinci el çırparak çevresindekilere göstermeye çalıştı.

Korkuteli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile irtibata geçen hayırseverler aracılığıyla temin edilen çok fonksiyonlu engelli aracı ve hastanın taşınmasına yardımcı olacak sedye Korkuteli Kaymakam Erkan Karahan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve hayırsever Ali Karakullukcu tarafından sağlık ekibiyle birlikte Mehmet Ali Girgin'in ailesine teslim edildi.

Kaymakam Erkan Karahan, hayırsever Ali Karakullukcu'nun yardımları ve kaymakamlık işbirliğiyle temin edilen aracı Girgin ailesine teslim ettiklerini belirterek, "İnşallah bundan sonra Mehmet Ali kardeşimiz bu güne kadar bağlı olduğu yataktan kurtulabilecek. Bu araçla dışarı çıkarak güneşlenebilecek, gezebilecek" dedi. Engelli aracına kavuşan ve ilk defa bindirilerek sokağa çıkarılan Mehmet Ali Girgin ise yaşadığı sevinci ailesi ile paylaştı. Girgin, yaşadığı sevinci el çırparak çevresindekilere göstermeye çalıştı.

Doktor kontrolünde ilk defa engelli aracına bindirilen cam kemik hastası Mehmet Ali Girgin'in annesi Havva Girgin de "Allah hayırseverlerden, Korkuteli Kaymakamımızdan razı olsun. Onlar olmasa biz bu sevinci yaşayamazdık. Bu mübarek Ramazan bayramı öncesi bize bayram sevinci yaşattılar. 23 yıldır ne çektiğimi, bir ben bir de Allah biliyor. Artık bundan sonra oğlumu güneşe çıkarabilecek, istediği yerleri gezdirebileceğim" diye konuştu.

Mehmet Ali Girgin'in kız kardeşi Hatice Girgin ise başta kendilerine sahip çıkan basın mensupları olmak üzere, sonrasında kendilerine yardımcı olmak için ulaşan herkese teşekkür etti. Hatice Girgin, "Ağabeyimle ilgili haberin medyada yer almasından sonra, bize ulaşan çok sayıda hayırsever oldu. Bu şekilde bir kez daha, bizim insanımızın ne kadar hayırsever olduğunu anlamış olduk. Bu süreçte, bizi yalnız bırakmayan gazeteci ağabeylerime, Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cam Kemik Hastası Ali'nin Tekerlekli Sandalye Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement