Çanakkale'de suç çetesine operasyon: 10 tutuklama - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de suç çetesine operasyon: 10 tutuklama

Çanakkale merkez ve 3 ilçesinde çeşitli suçlara karıştığı belirlenen suç çetesine yönelik 'Hijyen' operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı. 10 şüpheli tutuklanırken, 4 şüpheli serbest bırakıldı. Ayrıca, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçuyla ilgili 11 şüphelinin mal varlıklarına el konulması talebi mahkeme tarafından değerlendiriliyor.

08.12.2023 13:21

ÇANAKKALE merkez ve 3 ilçesinde, çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen bir suç çetesine yönelik düzenlenen 'Hijyen' operasyonunda gözaltına alınan 14 şüpheliden, 10'u tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 4 Aralık'ta kentte, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'birden fazla kişi tarafından nitelikli yağma', 'tefecilik', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarına yönelik operasyon düzenlendi. Kent merkezi ve Biga, Çan, Ezine ilçelerindeki toplam 21 adrese eş zamanlı olarak 'Hijyen' adı verilen operasyonda, 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, ruhsatsız 3 tabanca, çok sayıda fişek, delici, kesici ve yaralayıcı aletler ile farklı kişiler adına kayıtlı çek, senet, tapu, araç ruhsatlarına el geçirildi. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Z.K.Ö., C.Ö., İ.T., M.D., S.D., A.A., F.C., M.İ., S.Ç. ve E.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 4 şüpheli serbest bırakıldı.

Öte yandan suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna ilişkili, 11 şüphelinin taşınır, taşınmaz mal varlığı ve banka hesaplarına, 5 şüpheliye ait 8 şirketin ise hesaplarına el konulması talebinin ise mahkeme tarafından değerlendirildiği bildirildi.

Çanakkale\'de suç çetesine operasyon: 10 tutuklama
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de suç çetesine operasyon: 10 tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement