Suriyeli Çocukların Tek Hayali Ülkelerine Geri Dönmek - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocukların Tek Hayali Ülkelerine Geri Dönmek

Suriyeli Çocukların Tek Hayali Ülkelerine Geri Dönmek

Suriye'deki iç savaş ardından ülkelerini terk ederek bir dernek tarafından Çayırova'da konuk edilen 45 Suriyeli, ülkelerine dönmek istediklerini söyledi.

01.08.2013 11:04  Güncelleme: 15:41

Suriye'deki iç savaş ardından ülkelerini terk ederek Şanlıurfaa'nın Akçakale İlçesi'ndeki kampa getirilen, iki ay önce de bir dernek tarafından Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde konuk edilen çoğu çocuk 45 Suriyeli, bir an önce savaşın bitmesi ve ülkelerine dönmek istediklerini söyledi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Suriye kampına gelen binlerce Suriyeli arasında bulunan çoğu çocuk 45 kişi, Vesile İlim İrfan Derneği aracılığı ile 2 aydan bu yana Çayırova'da konuk ediliyor. 9-15 yaşlarındaki çocuklar yaşadıkları savaşın travmasını hala taşıyor. Çocuklarla birlikte onların büyüğü olarak birlikte gelen 24 yaşındaki Abdullah Rahhal, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın adamlarının köylere girip her şeyi yakıp yıktığını anlatırken, "Çocuklarımızı boğazladılar. Kadınlarımızın namuslarını kirlettiler ve evlerimizi yaktılar. Bizim tek isteğimiz hürriyetimize kavuşmak ve zulmün kalkması" dedi.

Köylerinde yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğünü, hiçbir şeyleri kalmadığı için köyü terk etmek durumunda kaldıklarını anlatan Abdullah Rahhal, "Nereye gidelim' diye düşünürken aklımıza Türkiye'den başka bir yer gelmedi. Bir müddet Akçakale'deki mülteci kampında kaldık. Orada şartlar çok ağırdı. Burada rahatız. Bizlere sahip çıktığı için Türkiye Cumhuriyeti devletine ve halkına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 14 yaşındaki Mustafa Talip ise, "Biz zulmün bitmesini istedik. Bizim üzerimize Esed'in askeri el bombası, füze attı. Türkiye bize kapılarını açtı. Bize sahip çıktı. Ancak Suriye'yi de çok özledim. Suriye'yi dönmeyi çok istiyorum. Ancak bu şartlara oraya dönmemiz çok zor" diye konuştu.

Suriyeliler'i Çayırova'da ağırlayan Vesile İlim İrfan Derneği sorumlusu Adem Çulha ise dernek olarak tüm çocukların ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirirken, şöyle konuştu:

"7 kişilik ekiple beraber bünyemizde bulunan tüm çocukların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Halktan aldığımız yardımlarla yeme içme, giyinme ve hastane masraflarını gideriyoruz. Aynı zamanda Suriyeli hocalarımızın maaşlarını karşılıyoruz. Çocukların tek sıkıntısı ailelerini özlemiş olmaları."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocukların Tek Hayali Ülkelerine Geri Dönmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement