Cezaevi Müdürüne Silahlı Saldırıya, 41 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Müdürüne Silahlı Saldırıya, 41 Yıl Hapis İstemi

Cezaevi Müdürüne Silahlı Saldırıya, 41 Yıl Hapis İstemi

Edirne'de geçen yıl Aralık ayında, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal'a aracında silahlı saldırı düzenlediği gerekçesiyle tutuklanan 29 yaşındaki Mehmet Minaz ile 42 yaşındaki Ethem Çubuk hakkında 41'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

17.06.2016 11:11

Edirne'de geçen yıl Aralık ayında, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal'a aracında silahlı saldırı düzenlediği gerekçesiyle tutuklanan 29 yaşındaki Mehmet Minaz ile 42 yaşındaki Ethem Çubuk hakkında 41'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheli Minaz, silahlı saldırıyı Alaattin Çakıcı'ya hayran olduğu için ve ona yapıldığını öne sürdüğü 'muamele' nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak yatan Alaattin Çakıcı'nın adamı olduğu iddia edilen Mehmet Minaz, geçen Aralık ayında Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal'ın içinde bulunduğu makam aracını kurşunladı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri otomobilin arka kapısına isabet ederken, olaydan kısa bir süre sonra yakalanan Minaz ve beraber hareket ettiği belirlenen Ethem Buçuk, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Silahlı saldırıdan cezaevi Müdürü Hasan Dal ve makam aracı şoförü Özgür Sümer yara almadan kurtuldu.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, tutuklu şüpheliler Mehmet Minaz ve Ethem Çubuk hakkında hazırladığı iddianameyi Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. İddianamede olay gününü anlatan Savcı Özülkü, silahlı saldırıyı düzenleyen Mehmet Minaz ile Ethem Çubuk'un daha önce Edirne'ye gelerek cezaevi çevresinde keşif yaptığını anlattı. Sadece birbirlerinin numaraları bulunan ardışık cep telefonu hattı kullandıklarını ifade eden Savcı Özülkü, iddianamede otogardan cezaevi önüne kadar beraber ya da arka arkaya geldiklerini, güvenlik kamerası ve tanık ifadelerinden tespit edildiğini ifade etti.

'ALAATTİN ÇAKICI'YA HAYRANIM'

Şüpheli Mehmet Minaz, ifadesinde Alaattin Çakıcı'ya hayran olduğunu ve onunla ilgili haberleri medyadan takip ettiğini anlattı. Cezaevinde Çakıcı'ya yapılan 'muamele' nedeniyle Cezaevi Müdürü Hasan Dal'a yönelik böyle bir saldırı düzenlediğini belirten Minaz, "Çakıcı'ya yapılan muamele ve F tipi cezaevinde açığa alınan memurlarla ilgili haberleri medyadan takip ettim. Bu olaylar zoruma gittiğinden İstanbul'dan otobüsle Edirne'ye gelip, taksi ile cezaevi önüne gittim. Cezaevi müdürünün olduğu araç içeri girerken 1 el korkutmak amacıyla araca, 6 el de biraz ilerde havaya ateş ettim" dedi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada şüpheli Mehmet Minaz ve yanındaki Ethem Çubuk için, 'ruhsatsız tabanca taşımak, makam aracına isabet eden kurşun nedeniyle kamu malına zarar vermek, müdüre ve şoföre yönelik kamu görevlisini görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçlarından 23 yıl 4 aydan, 41'er yıla kadar hapis cezası istendi. İki şüpheli de önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Müdürüne Silahlı Saldırıya, 41 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement