CHP 16. Olağanüstü Kurultayı - Son Dakika
Güncel

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi özgürlüğün ve demokrasinin devrimini yapmak zorundayız."

26.02.2012 14:20

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi özgürlüğün ve demokrasinin devrimini yapmak zorundayız. Bunun için ilk iş kendi tüzüğümüzden başlayacağız. Tüzüğümüzü demokratik ve özgürlükçü yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 16. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, CHP'li olmanın kolay olmadığını söyledi.

CHP'li olmanın devrimci olmak, değişime cesaret edebilmek anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "CHP'li olmak, 'Cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin önderi olmak' demektir. CHP'li olmak 'çağ değiştirecek kudrete, devrim yapacak iradeye sahip olmak' demektir. Özetle 'CHP'li olmak' demek, 'Mustafa Kemal olmak' demektir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin ülkeye demokrasiyi getiren, büyük dönüşümlere imza atan bir parti olduğunu, dünyada hiçbir partiye bu kadar büyük değişim ve dönüşüme imza atmanın nasip olmadığını söyledi.

Ulusal Kurtuluş Savaşını verenlerin halkın iradesini egemen kıldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi özgürlüğün ve demokrasinin devrimini yapmak zorundayız. Bunun için ilk iş kendi tüzüğümüzden başlayacağız. Tüzüğümüzü demokratik ve özgürlükçü yapacağız. Bugün sadece CHP için değil, Türk siyasal tarihi açısından da önemli bir gün. Tüzüğümüzü demokrasi, özgürlük, halk için değiştiriyoruz. Demokrasiyi kendi içimizde yapacağız ki halk için demokrasi isteyelim. Bugün bizim tarihimiz için de Türk siyasal tarihi için de demokrasi tarihi için de önemli bir gündür.

CHP delegeleri, iddia ediyorum gelmiş geçmiş en demokratik tüzüğü birazdan sizin önünüze getirecekler."

Kılıçdaroğlu, CHP'nin tüzüğünün kağıtta kalan değil, uygulanacak bir metin olduğunu belirterek, "Biz tüzüğümüzü kurallarıyla kurumlarıyla halkın iradesini sunacağız. Bu tüzüğü, hem gerçekçi hem demokratik buluyorum. Eksiklerimiz olabilir ama tamamlayacağız" dedi.

-"4+4+4'ü şiddetle protesto ediyorum"-

Konuşmasında kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, kendilerine seçme ve seçilme hakkını veren CHP'nin onların her zaman evi olduğunu söyledi. Yeni tüzükte kadın kotasının yüzde 33'e yükseltildiğini belirten Kılıçdaroğlu, kadınların güçlerine inanmalarını, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını istedi.

Kadınlardan halk için çalışmalarını, kız çocuklarının okuması için mücadele etmelerini de isteyen Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitime yönelik 4+4+4 tasarısını da şiddetle protesto ettiklerini söyledi.

Kimseyi ötekileştirmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, inancına, kıyafetine bakmadan tüm kadınları CHP çatısı altına çağırdıklarını söyledi.

-"Yeni CHP, yeni tüzük..."-

"Yeni CHP'yi görmek isteyenler yeni tüzüğe baksınlar, onu okusunlar önce. Yeni CHP'yi orada görecekler" diyen Kılıçdaroğlu, tüzüğün daha demokratik olması için çaba harcadıklarını söyledi.

Ülkenin demokrasi adına kötü günler geçirdiğini ileri süren Kılıçdaroğlu,

"Demokrasi mücadelesi yapmak her yiğidin harcı değildir. Demokrasi mücadelesini yapan yiğitlerin harman olduğu tek parti vardır o da CHP'dir. Biz ateş çemberinden geçtik demokrasiyi getirdik. Demokrasiyi daha da güçlendirelim daha da zenginleştirelim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Unutmayınız demokrasi zor kazanılır ama çok kolay kaybedilir. Demokrasiyi farkında olmadan kaybedebiliriz. O yüzden ona sahip çıkmak her CHP'linin görevidir. Demokrasiyi hayatı boyunca bir küfür rejimi olarak gören birinden demokrasi beklenebilir mi- 'Eski gömleği çıkardım, demokrasi gömleğimi giydim' dedi. Bazı aydınlar da inandılar. Demokrasi bir devletin giysisi kıyafeti değil, demokrasi bir devletin ruhudur. Onu bilmemiz lazım. Bazı aydınlarımız, Erdoğan'ın kıyafetine bakıp demokrasi ahkamı kestiler.

Buyurun size demokrasi. Bunun neresi demokrasi. Hangi demokrasiden söz ediyorsunuz. Bir kişi de sormadı 'demokrasi bir gömleği giyip çıkarmak kadar kolaysa neden milyonlarca insan demokrasi için ağır bedeller ödedi'... O yüzden geldiğimiz rejim demokrasi değil, post modern diktatörlük diyoruz Her şey bir kişinin iki dudağı arasında."

-"Gömleği giymiş beyefendi. Kılık kıyafet yerinde"-

Kılıçdaroğlu, TBMM İçtüzüğü'nün Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında CHP'nin azimli bir mücadele verdiğini belirterek, "İstediğiniz kadar saldırın, istediğiniz kadar gelin CHP değişmez, dönüşmez bir kaledir. Önünüzde duracaktır" dedi.

Konuşmasında Hükümetin uygulamalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sözde bu memlekette düşünce özgürlüğü var. Bu nasıl bir özgürlüktür ki millet düşünmekten korkuyor. 'Konuşun' diyorlar 'ama benim gibi konuşacaksın', 'düşün ama benim gibi düşüneceksin' biz buna her şekilde karşı çıkacağız" dedi.

Medyaya ilişkin görüşlerini de aktaran Kılıçdaroğlu, bir tarafta baskı altında bir medyanın diğer tarafta ise "AK Parti iktidarının medya korusunun" yer aldığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, " Recep Tayyip Erdoğan'ın gömleğine takılıp kalanlar

'demokrasi var mı, yok mu' diye öğrenmek istiyorlarsa iki şey sorsunlar. Birincisi 'ben Recep Tayyip Erdoğan hakkında bişey yazarsam başıma bir şey gelir mi-' İkinci soru ise 'acaba benim telefonlarım dinleniyor mu-' Bu iki soru ile ülkede demokrasinin olup olmadığını anlarlar. Gömleği giymiş beyefendi. Kılık kıyafet yerinde. Ne oldu- 'Eski gömleği çıkardım, yeni gömleği giydim. Ülkede demokrasi oldu', bu palavralara inanamayın" diye konuştu.

MİT Yasası'nda yapılan değişiklikle Başbakana "çete kurma yetkisi" verildiğini de ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra faili meçhul cinayetlere daha yakından bakmak durumundayız" dedi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP 16. Olağanüstü Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement