Chp Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Sayın Mehmet Durdu'dan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Chp Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Sayın Mehmet Durdu'dan Açıklama

Chp Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Sayın Mehmet Durdu\'dan Açıklama

Terör olayları uzun yıllardır ülkemizde on binlerce can kaybına neden olmuştur.

20.06.2012 21:41  Güncelleme: 22:09

30 yıldır devam eden bu durum birçok ocak söndürmüş, kadınlarımızı yarsız, çocuklarımızı yetim bırakmıştır. Bu durumun askeri müdahalelerle çözülemeyeceği yıllardan beri kendini göstermiştir. Kürt sorunu temelinde gerçekleşen bu olaylar ancak demokratik zeminde diyalog kurarak çözülebilir.

Kürt sorununun bugüne kadar çözülmemesi bölgenin ekonomik ve kültürel gelişimine engel olmuştur. Bölgedeki feodal düzen ve küresel güçler PKK yı finanse ederek sorunu çözümsüzlüğe götürme peşindedir. AKP hükümeti ise bölge de küresel çıkar gruplarına taşeronluk etmektedir. Her konuda meclisteki gücünü ortaya atan sayın Tayyip ERDOĞAN, kürt sorunu söz konusu olunca sorunu çözebilecek kadar güçlü olmadığını ifade etmektedir. Sorunun çözüm merci T.B.M.M. dir.

Kürt halkının eğitim ve kültürel haklarını içeren demokratik bir anayasa bu sorunun çözülmesi yönünde büyük bir adım olur. AKP hükümeti bunu sağlayacak güçtedir. Ancak taşeronluğunu yaptığı küresel güçleri T.B.M.M. den öncelikli tuttuğu için sorunun çözülmesi yönünde hiçbir girişimde bulunamamıştır. Bugüne kadar attığı kürt açılımı diyerek attığı adımlar da sorunu büyütmekten başka hiçbir işe yaramıştır. Çünkü çözüm istenmemektedir.

Kürt sorunu adı altında gerçekleşen terör eylemleri kürt kardeşlerimizle bizleri birbirimize düşerek kaos ortamı yaratmaya yöneliktir. Aramıza ekilmeye çalışılan nefret tohumları günü geldiğinde bu tohumları ekenleri zehirleyecektir. Çünkü Kürt ve Türk halkı arasında hiçbir ayrım yapılamaz.

Dağlıca baskınında şehit düşen kardeşlerimizin ruhları şad olsun diyerek ailelerine ayrı ayrı başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Chp Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Sayın Mehmet Durdu'dan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement