CHP'li Akgöl: Hangi İllerde Oy Kullanma İşlemi Bittikten Sonra İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akgöl: Hangi İllerde Oy Kullanma İşlemi Bittikten Sonra İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri...

CHP\'li Akgöl: Hangi İllerde Oy Kullanma İşlemi Bittikten Sonra İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri...

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, hangi illerde oy kullanma işlemi bittikten sonra il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açtırıldığını sordu.

07.04.2014 17:57

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, hangi illerde oy kullanma işlemi bittikten sonra il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açtırıldığını sordu.

Akgöl, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

" Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 8 Ocak 2014 tarihli 23 sayılı kararı gereği 30 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir genelgenin 31'nci maddesi ikinci paragrafında, "Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgenin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdı veya nüfus müdürlüklerinden verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır', hükmü yer almaktadır. Kimliğini kaybeden ya da ehliyetinde TC Kimlik numarası yazmayan vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçilmesi maksadıyla 29 - 30 Mart 2014 tarihinde oy kullanma işlemi devam ederken nüfus müdürlüklerinin açık tutulması uygulaması, oy kullanma işlemi bittikten sonrada sürdürülmüş müdür? Bu maksatla açık tutulan nüfus müdürlüklerinde toplam kaç personel görev almıştır?

Saat 17:00'de oy kullanma işlemi bittikten sonra nüfus müdürlükleri kapanmış mıdır?

Hatay ili merkez ve ilçelerinde nüfus müdürlükleri sandık sonuçlarının ilçe seçim kurullarına intikal etmeye başlamasından ve AKP adayı Sadullah Ergin'in seçimi kaybedeceğinin ortaya çıkmasından sonra, saat 22:00'de açtırılmış mıdır? Saat 22:00'den sonra Hatay ili merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açtırılması talimatını kim, hangi gerekçe ve yetki ile vermiştir?

Hatay İl merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerinde, vatandaşlarımızın TC kimlik numaraları ve ikamet bilgileri bir siyasi partinin temsilcilerine verilmiş midir? Kim bu bilgileri hangi yetkiye dayanarak üçüncü şahıslarla paylaşmıştır? Bu bilgilerin bir siyasi partinin il ve ilçe teşkilatı yetkilileri ile paylaşılması kişisel verilerin gizliliğini düzenleyen yasayı açıkça ihlal etmemekte midir? Bu şekilde açıkça yasaya aykırı işlem tesis edenler hakkında hukuki bir işlem yapılmış mıdır? Aynı şekilde Hatay ilinde Pasaport Şube müdürlüğünden de vatandaşlarımızın kişisel verileri bir siyasi partinin temsilcilerine verilmiş midir? Bu açıkça yasa ihlali değil midir?

Türkiye'nin başka hangi illerinde oy kullanma işlemi bittikten sonra il ve ilçe nüfus müdürlükleri açtırılmıştır? Türkiye'de 1923 yılından buyana hükümetlerce, seçimler sürecinde oy kullanma işlemi bittikten sonra gece mesaisine zorlanan il ve ilçe nüfus müdürlükleri var mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Akgöl: Hangi İllerde Oy Kullanma İşlemi Bittikten Sonra İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement