CHP'li Hamzaçebi: Özgürlük Olmadan Güvenlik Hiçbir Şekilde Olmuyor - Son Dakika
Güncel

CHP'li Hamzaçebi: Özgürlük Olmadan Güvenlik Hiçbir Şekilde Olmuyor

CHP\'li Hamzaçebi: Özgürlük Olmadan Güvenlik Hiçbir Şekilde Olmuyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, güvenliği kısıtlayarak özgürlüğü sağlamanın mümkün olmadığını söyledi.

10.04.2014 14:27

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, güvenliği kısıtlayarak özgürlüğü sağlamanın mümkün olmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Polis Haftası münasebetiyle TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk'ü ziyaret etti.

Hamzaçebi,güvenlik, özgürlük gibi kavramların bütün demokrasilerin en temel kavramları olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Güvenlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan güvenlik hiçbir şekilde olmuyor. Zaman zaman güvenlik kavramının öne çıkarılarak özgürlüklerin kısıtlandığı gibi bir anlayış ortaya çıkıyor. Zaman zaman da bunun tam tersi bir anlayış ortaya çıkıyor, ancak özgür toplumlarda güvenlik çok daha güzel olabilir, güvenli toplumlarda özgürlük olabilir, hiçbiri diğerinin alternatifi değildir. Güvenliği kısıtlayarak özgürlüğü sağlamak mümkün değildir. Görüyoruz ki en özgür toplumlar aynı zamanda en güvenli toplumlardır. Bunlar hiçbir zaman karşıt kavramlar değildir. Türkiye'de maalesef bunları birbirinin karşıtı olarak konumlandıran bir anlayış olabiliyor. Özgürlükleri kısıtlayıp güvenliği öne çıkaralım böylece huzuru sağlayalım anlayışı öne çıkıyor. Bu anlayışta toplumu özgürlükten ve demokrasiden uzaklaştırıyor. Bu da sorunların kaynağı olarak ortaya çıkıyor. Böyle olmamasını diliyoruz."

TBMM Koruma Daire Başkanı da, "Biz de burada gecemizi gündüze katarak fedakar bir şekilde güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Güvenlik çok ince bir nokta yani o dengeyi kurmak gerekiyor. Bizde üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-"ORADA GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK HAKİKATEN ÇOK KOLAY DEĞİL"-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de gerçekleşen yumruklu saldırıya ilişkin bir soruya da TBMM Koruma Daire Başkanı, "Bizim sadece şu noktada şikayetimiz var, gruplar aynı gün ve peş peşe olması sadece orada bir koridorumuz var. Aynı koridora açılan iki tane grup salonu var. Bir grup çıkarken diğer grubun ziyaretçileri de girmiş oluyor. Orada güvenliği sağlamak hakikaten çok kolay değil. Onun ötesinde buraya gelen her şahıs en iyi şekilde aranıyor. Üzerinde bir toplu iğne dahi bulmak mümkün değil ki bu şahısta 4 ayrı noktada çok iyi şekilde aranmış" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Hamzaçebi: Özgürlük Olmadan Güvenlik Hiçbir Şekilde Olmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement