CHP'li Sarı Yarın Suç Duyurusunda Bulunacak - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sarı Yarın Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP\'li Sarı Yarın Suç Duyurusunda Bulunacak

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK teklifi görüşmeleri sırasında kafasına tablet gelen CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı yarın suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Kimin attığına ilişkin bazı gözlemlerimiz var ama ben kimseyi zan altında bırakmak istemem. Savcının görevidir, savcı tespit etsin.

13.01.2014 12:14

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK teklifi görüşmeleri sırasında kafasına tablet gelen CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı yarın suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Kimin attığına ilişkin bazı gözlemlerimiz var ama ben kimseyi zan altında bırakmak istemem. Savcının görevidir, savcı tespit etsin. Sağlık raporum var benim. 5 günlük aldığım bir raporum var. İlgili görüntüler çerçevesinde işlem yapılmasını talep edeceğiz. Sanıyorum yarın suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Sarı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında cumartesi günü Adalet Komisyonu'nda HSYK teklifi görüşmeleri sırasında yaşananları anlattı.

-"TABLET BİLGİSAYARI FIRLATILDI VE BENİM KAFAMA İSABET ETTİ"-

Cumartesi günü komisyonda çok ciddi bir arbede yaşandığını belirten Sarı, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

"Sayın Eminağaoğlu Adalet Komisyonu Başkanı'na görüşülmekte olan yasa ile ilgili bir sendikayı temsilen görüş ve düşüncelerini aktarmak üzere bir dilekçe vererek bu dilekçesinin işleme konmasını talep etti. Ancak Komisyon Başkanı konuya ilişkin oylamaya geçilmesini talep edince Sayın Eminağaoğlu'da kendi dilekçesine menfi ya da müspet cevap verilmesini teminen ayağa kalktı ve söz istedi. Fakat onun bu tavrı AKP milletvekilleri tarafından Eminağaoğlu'nun kürsüye yürümesi şeklinde algılandı. Bütün AKP milletvekilleri Eminağaoğlu'na saldırdılar. Biz CHP milletvekilleri olarak da bu linç girişimine karşı Eminağaoğlu'nu koruma, savunma ve bunu engellemek üzere araya girmeye çalıştık. Burada bir arbede yaşandı. Bu arbede sırasında AKP'liler ellerindeki her şeyi, ellerine geçen her şeyi üzerimize fırlatmaya başladılar. Adalet Bakanlığının bir bürokratının tablet bilgisayarı da fırlatıldı ve benim kafama isabet etti.

Söz konusu olan tablet bilgisayar Adalet Bakanlığının üst düzey bir kamu görevlisine ait olan bilgisayardır. Bilgisayarın suç delili teşkil etmesi sebebiyle bilgisayarı birkaç saat boyunca kendimde tuttum. Daha sonra görüntüler ortaya çıkınca söz konusu tableti de ilgili bürokrata tutanak karşılığında teslim etmiş bulunmaktayım.

Bürokrat kendisinin olaylarla ilgisinin olmadığını, arbede sırasında Sayın Bakanı dışarı çıkarırken bir takım kişilerin önünden bu bilgisayarı alıp fırlattıklarını söyledi."

-"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"-

Suç duyurusunda bulunacağına dikkat çeken Sarı, "Ben suç duyurusunda bulunacağım önümüzdeki günlerde. Olayın kim tarafından gerçekleştiğine ilişkin görüntülerin izlenmesini ve ilgili kolluk kuvvetleri marifetiyle de savcılık marifetiyle konunun açığa kavuşturulması konusunda suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Partiniz, AK Partili Zeyid Aslan için TBMM Başkanlığına başvurdu, ne bekliyorsunuz?" sorusuna Sarı, "İlgili İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Bir türlü cezalandırılamayan ve yaptığı sürekli yanına kar kalan bir milletvekili pozisyonunda. Hem ilgili İçtüzük hükümleri çerçevesinde hem de adli kovuşturma işlemleri çerçevesinde bu kişilerin gerekli müeyyidelerle karşılaştırılması en büyük dileğimiz" dedi.

-"PASİF KONUMUNDADIR"-

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tutumunu eleştiren Sarı, "Bu olaylar konusunda da pasif konumundadır, daha etkili olabilir. Çünkü bunlar parlamento çatısı altında gerçekleşiyor. Sadece AKP'lilerin başkanı değildir. Bu tür olaylara karşı daha inisiyatif geliştiren daha net tutumlar almasını bekliyoruz" dedi.

-"SANIYORUM YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"-

"Tablet bilgisayarı kimin attığını tespit edebildiniz mi?" sorusuna da Sarı, "Kimin attığına ilişkin bazı gözlemlerimiz var ama ben kimseyi zan altında bırakmak istemem. Savcının görevidir, savcı tespit etsin. Sağlık raporum var benim. 5 günlük aldığım bir raporum var. Onu da dilekçesinin ekine koyacağız. İlgili görüntüler çerçevesinde işlem yapılmasını talep edeceğiz. Sanıyorum yarın suç duyurusunda bulunacağız" yanıtını verdi.

-"PARLAMENTODA KOMİSYONLARDA ÇALIŞMAK MÜMKÜN OLAMAYABİLİR"-

Bir soru üzerine Sarı, "Doğrudan doğruya hedef seçilerek atıldığını düşünmüyorum açıkçası. O arbede de bir şekilde gelmiş olabilir. Söz konusu olan malzeme son derece ağır. Aslında o malzeme doğrudan bana isabet etmiş de değil. Kenarından isabet etti. Doğrudan doğruya o kadar ağır maddenin isabet etmesinin çok daha ağır sonuçları olabilir. Bu süreçler engellenemezse, sorumlular bulunamazsa ve bunlar cezalandırılamazsa parlamentoda komisyonlarda çalışmak mümkün olamayabilir" dedi.

"Teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Komisyonun kameraların çalıştığını biliyor musunuz?" sorusuna Sarı, "Plan ve Bütçe Komisyonunda 6 adet kamera var. Bu kameralar kapalı devre yayın yapmak üzere kurgulanmış kameralar. Fakat bu kameraların kayıt yaptığını söyleyen düşünceler de var. Geçen sene bütçe çalışmaları esnasında bu tür olaylar oldu, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı çalışan güvenlik kameralarının kayıtlarının incelenerek gerekli işlemlerin yapılmasını önerdi. Ve bu talimat yerine getirilerek iş ve işlemleri yapan kişiler tespit edilebildi. Demek ki bu kameraların kayıt yapma özellikleri de var. Savcılığa vereceğim dilekçe de bu kayıtların da incelenmesini isteyeceğim" yanıtını verdi.

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, HSYK ile ilgili düzenlemenin Eylül ayında gündemlerinde olduğunu söyledi, ne diyorsunuz?" sorusuna "Size inandırıcı geliyor mu?" derken, "Yaldızlar dökülmüştür, AKP'nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Sarı Yarın Suç Duyurusunda Bulunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement