CHP'li Vekiller 'Mit Tır'ı Davasını Takip Etmek İçin Adliyeye Geldi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekiller 'Mit Tır'ı Davasını Takip Etmek İçin Adliyeye Geldi

CHP\'li Vekiller \'Mit Tır\'ı Davasını Takip Etmek İçin Adliyeye Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gizlilik kararı alınan ve yayın yasağı konulan ‘MİT TIR’ları ile ilgili davayı takip etmeleri için talimat verdiği CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz Adana Adliyesi’ne geldi.

26.06.2014 11:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizlilik kararı alınan ve yayın yasağı konulan 'MİT TIR'ları ile ilgili davayı takip etmeleri için talimat verdiği CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz Adana Adliyesi'ne geldi. CHP'li Eryılmaz, mahkeme başkanının hakime jandarma personellerinin tutuklanması yönünde baskı yaptığı iddiasıyla ilgili olarak ise, "Eğer bu haberler doğruysa daha da vahim bir durumla karşı karşıyayız. Mahkeme başkanının bu davaya kesinlikle bakmaması gerekiyor" dedi.

Adliye girişinde açıklamalarda bulunan Eryılmaz, genel merkezleri tarafından davayı takip etmek için görevlendirildiklerini hatırlatarak, "Sayın Başbakan, Dışişleri Bakanı, hükümet yetkilileri bu konuyla ilgili, 'Bu TIR'larda silah yoktu. Bu TIR'lar Türkmen kardeşlerimize gıda yardımı götürüyordu' şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardı. Davanın şu andaki seyrine bakıldığında, davada yargılanan devlet görevlilerine baktığımız zaman, suçlamalara baktığımız zaman şunu görüyoruz; Başbakan'ın, Dışişleri Bakanı'nın ve diğer bakanların yaptığı açıklamaların doğru olmadığı, bu TIR'larda silah yüklü olduğu, bunun gizlenmeye, kamufle edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Biz buradan Başbakan'a soruyoruz; eğer gerçekten iddia ettiğiniz gibi bu TIR'larda gıda yardımı var ise mahkeme kararına istinaden bu TIR'ları aramaya çalışan devlet görevlilerine, görevini yapmaya çalışan devlet görevlileri aleyhine ülkeye ihanetten dava açmanın gerekçesi nedir? Onu bir açıklamaları lazım öncelikle. Duruşmaya girmeye çalışacağız, ayrıntılı açıklamaları, duruşmadaki izlenimlerimizi sizlerle paylaşacağız" dedi.

Eryılmaz, ayrıca şunları aktardı:

"Şu anda davaya bakan ağır ceza reisinin tutuklanmasını istediği jandarma komutanı ile ilgili olarak nöbetçi hakim üzerinde baskı yaptığı, bunun da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet edildiği yönünde haberlerler düştü. Daha bu haberler yalanlanmış değil. Eğer bu haberler doğruysa daha da vahim bir durumla karşı karşıyayız. Mahkeme başkanının bu davaya kesinlikle bakmaması gerekiyor."

Mevlüt Dudu ise Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Uluslararası Af Örgütü'nden ve başka bir takım örgütlerle birlikte duruşmaya girmeye çalışacaklarını söyledi.

Açıklamaların ardından adliyeye giren Eryılmaz ve Dudu'nun, duruşmayı izlemek için Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol Tekmen ile görüştüğü öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekiller 'Mit Tır'ı Davasını Takip Etmek İçin Adliyeye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement