CHP'nin Köşk Anketinde İlhan Kesici Sürprizi - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Köşk Anketinde İlhan Kesici Sürprizi

CHP\'nin Köşk Anketinde İlhan Kesici Sürprizi

CHP tarafından yaptırılan "Cumhurbaşkanı adayı kim olsun?" anketinde Yılmaz Büyükerşen'i en çok zorlayan isim İlhan Kesici oldu.

28.05.2014 09:07

HABERLER.com/ OLGUN KIZILTEPE Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm gözler partilerin belirleyecekleri adaylara çevrilirken, CHP kanadında hareketli günler yaşanıyor.

2 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Diğer partilerin aday göstereceği isimleri bekleyen CHP, Başbakan Erdoğan'ın adaylık ihtimaline karşı en güçlü ismi belirlemek istiyor. Bunun için kamuoyu araştırmalarına ağırlık veren parti kurmaylarının önüne İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen isimleri geliyor. Partideki ulusalcı kanat Büyükerşen üzerinde karar kılarken, seçimlerde sağ seçmenin desteğinin alınması gerektiğini savunan kesim ise Kesici'nin aday olması gerektiğini savunuyor.

BÜYÜKERŞEN'İ ZORLAYAN İSİM

CHP tarafınddan yaptırılan "Cumhurbaşkanı adayı kim olsun?" anketinden çıkan sonuca göre; seçmenlerin yüzde 27'si Büyükerşen ismi üzerinde karar kıldı. İkinci sırada yer alan Kesici'ye destek ise yüzde 25 civarında. Ankette listeye giren diğer isimler ise Deniz Baykal, İlker Başbuğ ve Metin Feyzioğlu oldu.

KESİCİ'NİN KARİYERİ PARLAK

Anketlerde Yılmaz Büyükerşen ile yarışan İlhan Kesici, CHP ve MHP’nin ortak adayı olmak için bir çok özelliğe sahip. 66 yaşında olan Kesici Sivas doğumlu. ODTÜ’den  Endüstri Mühendisi olarak mezun olan İlhan Kesici, 17 yıl çalıştığı Devlet Planlama Teşkilatı’nda müsteşarlığa kadar yükseldi.

MERKEZ SAĞ İÇİN DE CAZİP

Kesici,  ANAP ve CHP’den milletvekili olarak görev yaptı. Gençlik yıllarında ülkücü hareket içinde sempatizan olarak yeralan İlhan Kesici; CHP, MHP ve merkez sağ için cazip bir isim.

BAYKAL DA DESTEK VERİYOR

Parti içerisinde İlhan Kesici'ye yönelik desteğinde bir hayli fazla olduğu ve Deniz Baykal gibi ağır topların da desteğini aldığı gelen bilgiler arasında.

 

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'nin Köşk Anketinde İlhan Kesici Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • burak: Kesinlikle doğru bir karar olur.Sağdan oy alacak adam lazım. 5 21 Yanıtla
  • CANDOSTLAR: YAHU ARKADAŞLAR CHP MHP aday arayışı yerine kendilerine büyük bir şemsiye alsalar ÜÇÜ BİRDEN ORTADA SN KILIÇDAR ŞEMSİYEYİ ELİNDE TUTSA SAĞINDA FETÜLAH HOCA EFENDİ SOLUNDA DEVLET BEYEFENDİ YAĞMURUN ÖNÜNDE DURSALAR DAHA MANTIKLI DEĞİLMİ 12 8 Yanıtla
  • MUSTAFA: ABDULLAH GÜL ÜN SEÇİMLERİNDE HATIRLIYORSANIZ, 367 İSTENMİŞTİ. CHP, DENİZ BAYKAL, ABDÜLLATİF ŞENERİ ÖNERMİŞTİ. FAKAT BÜLENT ARINÇ, BAŞBAKANA YA SEN, YA BEN, YADA ABDULLAH GÜL DEMİŞTİ. HATTA DİNDAR BİR CUMHUBAŞKANI DEMİŞTİ. OLMADI. NE ZAMANKİ MHP MECLİSE GİRDİ, ABDULLAH GÜL ÜN ÖNÜ AÇILDI. İŞTE ABDÜLLATİF ŞENERİN YOLU, AKP DEN BÖYLECE AYRILMIŞ OLDU. OYSA AKP KURUCULARINDAN ÖNDE GELEN BİR İSİMDİ. CHP, MHP, SP, ANAP, DYP HATTA VE HATTA AKP TABANINDAN OY ALACAK TEK İSİM ABDÜLLATİF ŞENER. BAŞBAKANI TERLETECEK TEK İSİM. 60 YAŞINDA BİRİ OLARAK, AZÇOK SİYASETİ BİLEN BİRİ OLARAK ÇATININ İSMİ BUDUR. BUNDAN BAŞKASI TUTMAZ TUTMAZ TUTMAZ. SİYASETÇİLER AKLINIZI BAŞINIZA ALIN. 10 7 Yanıtla
    MUSTAFA: 17 ARALIĞA KADAR SİZ KİMİN ADAMITDINIZ. CEMAATLA ORTAK ÇALIŞMIYORMUYDUNUZ. 0 0 MUSTAFA: ŞALGAM, ABDÜLLATİF ŞENERE, DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCILIĞINI BENMİ YAPTIRDIM. SİZ YAPTIRMADINIZMI. AKP LİDEN BAŞKASI OLAMAZ DİYORSUN. AL İŞTE SANA AKP NİN KURUCULARINDAN BİRİ. SİZİN UYKULARINIZ KAÇACAK. ABDÜLLATİF ŞENER KABUSUNUZ OLACAK. 0 0 MUSTAFA: ŞALGAM, BİR ARAŞTIR BAKALIM. BİLALIN GEMİLERİ TİCARET AMAÇLI HANGİ ÜLKEYLE ÇALIŞIYOR. İSRAİLİN, YAN KURULUŞUNUN NE OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLARSIN. 0 0 MUSTAFA: ŞALGAM, SENİNDE BAZILARI GİBİ AĞZIN BOZUK. NEDE OLSA KAN ÇEKİMİ VAR. BEN CHP Lİ DEĞİLİM. ÖĞRENMEK İSTİYORSAN, ÜLKÜCÜYÜM VEDE SAPINA KADAR MHP LİYİM. BİR DAHADA TERBİYESİZLİK YAPMA. 0 0 MUSTAFA: EN AZINDAN MİLLİYETÇİLİK, TÜRKLÜK KONUSUNDA DÜŞÜNCEMİZ BİR. SİZİN DÜŞÜNCENİZ BU KONUDA NEDİR. İMRALIDA, OSLODA, DİYARBAKIRDA NE OLDUĞUNUZ, KİMİNLE KOLKOLA OLDUĞUNUZ TESCİLLENDİ. APO İLE RUH İKİZİ OLDUNUZ. ORTADOĞUDA, MÜSLÜMAN DOST BİR ÜLKE BIRAKMADINIZ. PKK İLE AKP NİN AYNI MASAYA OTURMASI ZORUNA GİTMİYORDA, MHP LİLERİN MANSUR YAVAŞA OY VERMESİMİ ZORUNA GİDİYOR. SEN ADAM OLSAN, BELKİ BEN, SENİN BABAN YAŞINDAYIM. TERBİYESİZCE YORUM YAZMAZSIN. YORUMLARIMA DİKKAT EDİYORSAN, SAYGI ÇERÇEVESİNDE, KALP KIRMADAN YORUM YAZIYORUM. SENİDE BU ÇERÇEVEDE SAYGILI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM. 0 0
  • Cuvaldız: Sayın Başbakanımız, Recep Tayyip Erdoğanın, En Önemli 2 Rakibine BAKKİ LA.!! 8 7 Yanıtla
  • kadir eryılmaz: ben br CHP,li olarak mileti kucaklıyacak ve kazanma şansı çok yüksek aday sn METİN AKPINAR veya muhterem beyefendi saygıdeğer MÜDAT GEZEN ekselansları layıktır dyorum 5 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement