Çine'de Deve Güreşlerini 7 Bin Kişi İzleri - Son Dakika
Güncel

Çine'de Deve Güreşlerini 7 Bin Kişi İzleri

Çine\'de Deve Güreşlerini 7 Bin Kişi İzleri

Aydın'ın Çine İlçesi'nde, Belediye tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen deve güreşlerine 120 namlı deve kıyasıya mücadele etti, 7 bin kişi heyecanla izledi.

15.02.2015 18:06

Aydın'ın Çine İlçesi'nde, Belediye tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen deve güreşlerine 120 namlı deve kıyasıya mücadele etti, 7 bin kişi heyecanla izledi. Güreşleri izleyen erkekler 10 liraya öderken. kadın ve çocuklardan para alınmadı.

Yeni Hayvan Pazarı'nda yapılan güreşlere havanın güzel olması ilgiyi artırdı. Güreşleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Çine Belediye Başkanı CHP'li Enver Salih Dinçer de izledi. Güreşlerin açılış konuşmasını yapan Başkan Dinçer, "Atalarımızdan kalan değerlerimiz yaşatmaya devam ediyoruz. Bu gelenek ve görenekleri yeni nesillere aktarmak için bu güreşleri her yıl yapıyoruz. Her ne kadar adı deve güreşi de olsa bu develerin kendi aralarında bir oyunudur. Bir gösteri sporudur" dedi. Başkan Dinçer, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle güreş severleri selamladı.

Güreşler gün boyu zevkle izlenirken bazı develerin rakiplerinden kaçıp izleyicilerin bulunduğu yere yönelmesi heyecan yaşanmasına neden oldu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çine'de Deve Güreşlerini 7 Bin Kişi İzleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement