CityFied Yerel Ortakları Büyükşehir'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

CityFied Yerel Ortakları Büyükşehir'de Buluştu

CityFied Yerel Ortakları Büyükşehir\'de Buluştu

CityFied Yerel Ortaklar Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi.

08.05.2015 15:12  Güncelleme: 15:14

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği projesi olan, İsveç'in Lund ve İspanya'nın Valladolid şehirleriyle birlikte Türkiye'den Soma ilçesinin yer aldığı 'Cityfied' projesinin yerel ortaklarına ev sahipliği yaptı.

Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Yasemin Buket Aktan, AB Projeleri ve Dış İlişkiler Sorumlusu Başak Atalay, Mir-Arge Isı–akışkan Enerji Araştırmaları Birim Sorumlusu Ali İhsan Koca, Mir-Arge Araştırma Geliştirme Görevlisi Öykü Duman, TÜBİTAK Uzman Araştırmacı Murat Kahraman, SEAŞ Ar-Ge Müdür Yardımcısı Ali Baysal ve SEAŞ Makine Mühendisi Enes Kuyumcu katıldı. Soma Bölgesel Isıtma Sistemi'nin önemi ve gelecekte şehrin kendi elektriğini üretebilecek kapasiteye getirilmesinin görüşüldüğü toplantıda, bölgesel ısıtma sistemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Projeyi önemsiyoruz

Toplantının sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, katılımcılara teşekkür ederek, içerisinde mesir macunu ürünlerinin yer aldığı çantalardan takdim etti. Projeyle Soma ilçesinin geleceğin akıllı şehirleri arasına gireceğini belirten Gençoğlu, "Projeyi 3 şehir ortak yürütecek. Bu sayede kömür havzası olan, konumu itibariyle çukurda bulunan termik santral ve Soma ilçemizin kömürle ısınması nedeniyle oluşan hava kirliliği giderilecek. Aynı zamanda kendi elektrik enerjisini üreten konutlar ile diğer şehirlere de örnek olacak. Tüm bu sebeplerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu projeyi önemsiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CityFied Yerel Ortakları Büyükşehir'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement