Çukurova Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Çukurova Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı

Çukurova Üniversitesi\'nde Seçim Heyecanı

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), 13 adayın yarıştığı rektörlük seçimleri başladı.

14.06.2012 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), 13 adayın yarıştığı rektörlük seçimleri başladı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun, 2 dönem görev yapması nedeniyle yasa gereği aday olamadığı seçimlere, öğretim üyeleri de büyük ilgi gösterdi.

'DEVİR TESLİM TÖRENİ OLMAYACAK'

İki dönem rektörlük yaptığı için yasa gereği bir daha aday olamayan Rektör Alper Akınoğlu, adaylara başarı diledi. Çok aday çıkmasının sevindirici olduğunu anlatan Akınoğlu, "Ben aday değilim. Devir teslim törenlerini de sevmiyorum. Yeni arkadaşımız 6 Ağustos'ta göreve başlayacak. Devir teslim töreni olmayacak. Bu seçilecek kişiyle ilgili değil. Farklı değerlendirilmesin. Ben bu törenleri sevmiyorum" dedi.

YOĞUN İLGİ

Konuşmanın ardından 406'sı profesör, 190'ı doçent ve 266'sı yardımcı doçent olmak üzere toplam 862 akademisyen, Prof. Dr. Zehra Yeğen'in sandık kurulu başkanı olduğu 3 sandıkta, sıraya girerek oy kullanmaya başladı. Katılımın, önceki rektörlük seçimlerine oranla, hayli yüksek olduğu gözlendi. Öğretim üyeleri, adaylarla konuşarak yeni dönemle ilgili beklentilerini de anlattı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Seçimin ardından en çok oy alan 6 adayın ismi Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bildirilecek. YÖK, yetkili kurullarında yapacağı değerlendirmenin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 3 kişilik bir liste sunacak. Cumhurbaşkanı Gül de 3 kişilik listede bulunan bir adayı rektör olarak atayacak. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurova Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement