Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu: (1) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin müreffeh yarınları için mücadele ederken bizden kopartılan öğretmenlerimizin hiçbirini unutmadık, unutmayacağız. Onların uğrunda canlarını feda ettikleri değerleri yaşatmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

15.09.2023 13:20  Güncelleme: 13:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış töreninde; "Bakanlığımıza bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarına da okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

"TÜRKİYE'NİN MÜREFFEH YARINLARI İÇİN MÜCADELE EDERKEN BİZDEN KOPARTILAN ÖĞRETMENLERİMİZİN HİÇBİRİNİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ"

"2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün eğitim-öğretim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. 3 aylık yaz tatilinin ardından pazartesi günü öğrencilerimiz okulları ve öğretmenleri ile buluştu. Minik kalpleri okula başlamanın heyecanıyla kıpır kıpır atan yavrularımızın hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum. Kendi evlatlarından ayrı tutmadıkları kıymetli öğrencileri ile kucaklaşan tüm öğretmenlerimize de buradan selamlarımı gönderiyorum.

Bu vesileyle, Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi görevi başında şehit edilen eğitim camiamızın tüm şehitlerini de rahmetle yad ediyorum. Aynı şekilde, 6 Şubat depremlerinde yıkıntıların altında kalarak aramızdan ayrılan öğretmen ve öğrencilerimize mevladan rahmet diliyorum. Türkiye'nin müreffeh yarınları için mücadele ederken bizden kopartılan öğretmenlerimizin hiçbirini unutmadık, unutmayacağız. Onların uğrunda canlarını feda ettikleri değerleri yaşatmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu sene Cumhuriyeti'mizin yüzüncü kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. 29 Ekim tarihinde millet olarak bu önemli yıl dönümüne ulaşmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bu topraklardaki bin yıllık şanlı mazimizden aldığımız cesaret ve ilhamla devletimizin ikinci asrına çok büyük bir heyecanla gireceğiz. Geçen sene Cumhuriyeti'mizin yüzüncü yılına bir selam mahiyetinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kamuoyumuzla paylaşmıştık. Farklı görüşlerden insanlarımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahiplenmesi devleti yönetenler olarak bizlere cesaret verdi, güven aşıladı. Bunun siyasi bir söylemden öte ayakları yere basan, tutarlı, kapsamlı hedefler bütünü olduğu görülmüş oldu. Mayıs ayındaki seçimlerde milletimizin Türkiye Yüzyılı'na olan güçlü desteği teyit edildi.

"EK DERS ÜCRETİ KARŞILIĞINDA GÖREV YAPAN KARDEŞLERİMİZİN SAATLİK EK DERS ÜCRETLERİNDE YAKLAŞIK YÜZDE 25 ORANINDA İLAVE BİR ARTIŞA GİDİYORUZ"

2002 yılında göreve geldiğimizde derslik sayımız 343 bindi. Bugün bu sayı iki kata yakın artışla 620 bine çıktı. 21 sene önce yaklaşık 500 bin öğretmenimiz varken şimdi 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. Halihazırda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'inini biz atadık. Rekor sayıdaki atamalar yanında Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçirerek öğretmenlerimize ilave mali ve ekonomik haklar tanıdık. Şimdi Bakanlığımıza bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarına da okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin ekonomisi güçlendikçe bundan 85 milyonun her bir ferdinin hak ettiği payı almasını sağlayacağız.

"MİLLETİMİZİ ASIRLARDIR AYAKTA TUTAN MANEVİ DEĞERLER ÖRSELENDİ"

Okullarımızdaki 560 bin etkileşimli tahta sayısını 2023 yılı sonuna kadar 620 bine ulaştıracağız. Okullarımızın fiziki altyapısını geliştirme yanında darbeci zihniyetin eğitim sisteminde yol açtığı tahribatı da giderdik. Meslek liselerine üye evlat muamelesi yapan kat sayı adaletsizliğine son verdik. Ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağını kaldırarak kız evlatlarımızın eğitimlerimizin önünü açtık. İsteyen öğrencilerimiz ülkemizdeki tüm okullarda mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve peygamberimizin hayatını öğrenme imkanına kavuştu. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak hem velilerimizi büyük bir yükten hem de öğrencilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık.

Hepsi beşeri hazinemiz olan pırıl pırıl çocuklarımızı yasakçı, tek tipçi eğitim sisteminin paslanmış dişlileri arasında ne yazık ki kaybettik. Sınav odaklı, sınavlardaki başarıya odaklı bakış açısı ne yazık ki eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biri oldu. Düşünmeye, sorgulamaya, öğrencilerimizin sanat, spor, bilim, edebiyat gibi farklı alanlarındaki kabiliyetlerine keşfetmeye yeterince önem verilmedi. Milletimizi asırlardır ayakta tutan manevi değerler örselendi, yok sayıldı. Devlet eğitimde vatandaşın talepleri karşısında kör, sağır kesildi. Tüm bu acı tecrübelerimizin ışığında artık şunu çok net görebiliyoruz: Eskiye öykünerek zamanın gerisinde kalarak hiçbir yere varamayız. Evlatlarımızı kendi dönemimizin şartlarına göre değil, onların yaşayacakları zamanın ihtiyaçlarına göre yetiştirmemiz gerekiyor.

Doğrudan istikbalimizi ilgilendiren eğitim konusu ideolojik kakofoniye mahkum edilmesin. Buradan bir kez daha akademisyeni, sendikası, derneği, gazetecisi, siyasi partisi dahil herkesi objektif bir anlayışla eğitim hamlelerimize samimi katkı vermeye davet ediyorum.

Türk demokrasisi sivil anayasa yapacak olgunluğa ulaşmıştır. 15 Temmuz ihanetinden alnının akıyla çıkarak rüştünü ispat etmiştir. Cumhuriyet'in ikinci asrındaki yolculuğumuzu sivil bir anayasayla yapmamız amaçlarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır.

"BİZ MEHMETÇİĞİMİZE HİÇBİR GÜCÜN DOKUNMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Bir tane sözde milletvekili çıkmış, ne yapıyor, benim Mehmetçiğime saldırıyor. O Mehmetçik ki, teröristlere karşı fedai can ediyor. Ama mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor, veya bir müeyyide uygulamıyor. Şu anda bu topluluk Allah'ın izniyle bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitededir. Biz Mehmetçiğimize hiçbir gücün dokunmasına müsaade etmeyiz.

Küresel güç odaklarının özendirdiği sapkın akımlarla mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Aile müessesini koruyacak, çocuklarımızı ailevi değerlerimizin aydınlık rehberliğinde yetiştireceğiz. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek nasıl görevimizse küresel çetelerin dayattığı sapkınlıklarla mücadele etmek de asli vazifemizdir.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMLERİNDE SIKINTI OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

6 Şubat depremlerinin eğitim-öğretimde açtığı yaraları sarmak en öncelikli gündem maddemizdir. Asrın felaketinde 936 okul, 11 bin 738 dersliğimiz kullanılmaz hale geldi. Planladığımız okul ve derslik sayılarına ilaveten acil ihtiyaç duyulan yeni 2 bin 571 dersliğimizi açtık. Toplam 15 bin 720 dersliğimizi de gelecek sene hazır hale getireceğiz.

Deprem bölgesindeki çocuklarımızın eğitimlerinde sıkıntı olmaması için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni\'nde konuştu: (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement