Dardanel'in Patronundan Seramik Koleksiyonunu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Dardanel'in Patronundan Seramik Koleksiyonunu Sergisi

Dardanel\'in Patronundan Seramik Koleksiyonunu Sergisi

Çanakkale merkezli Dardanel Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, 56 parçadan oluşan 'Geleneksel Çanakkale Seramikleri Koleksiyonu' sergiledi.

23.02.2015 14:59

Çanakkale merkezli Dardanel Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, 56 parçadan oluşan 'Geleneksel Çanakkale Seramikleri Koleksiyonu' sergiledi. Çanakkale Seramik Müzesi'ndeki serginin, bir yıl süreyle gezilebileceği belirtildi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılında Çanakkale Seramik Müzesi eşine rastlanamayacak bir koleksiyonu sanatseverler ile buluşturdu. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen'in uzun yıllar boyunca titizlikle topladığı 'Geleneksel Çanakkale Seramikleri' koleksiyonu sergisi Çanakkale Seramik Müzesi'nde törenle açıldı. CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli açılışa katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açılıştaki konuşmasında, Niyazi Önen'in özel koleksiyonunun sergilenmesinin önemine değinip, "Çanakkale'de bu alanda, 'Seramik Müzesi yapacağız' dediğimizde kimse gözünde canlandıramamıştı. Şimdi Tarihi Er Hamamı Çanakkale Seramikleri'nin yeniden hayat bulduğu bir mekan oldu. Bu mekanda Çanakkaleli iş adamımız Niyazi Önen'in Geleneksel Çanakkale Seramikleri'ni sergilemek çok güzel. Önen'e bu kişisel koleksiyonunu bizler ve sanatseverler ile paylaştığı için teşekkür ediyorum" dedi.

ÇANAKKALE HASRETİNİ ÇANAKKALE SERAMİKLERİ İLE GİDERDİK

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen de uzun yıllar boyunca büyük bir titizlik ile topladığı Çanakkale Seramikleri'ni Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle sanatseverlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade edip, şunları söyledi:

"Fabrikamızın bazı birimlerini İstanbul'a taşıdığımızda evimizi de İstanbul'a taşıdık. İstanbul'da Çanakkale özlemimizi Çanakkale Seramikleri'ni satın alarak gidermeye çalıştık. İlk koleksiyon parçamızı aldığımızda çok mutlu olmuştuk. Sonra bu bir tutkuya dönüştü. Şimdi İstanbul'daki evimizde ve işyerimde neredeyse Çanakkale Geleneksel Seramikleri'nden yer kalmamış durumda. Özel koleksiyonumuzun bir bölümü olan 56 parçalık bölümünü burada sanatseverler ile buluşturmaktan mutluyum. Bu projenin de fikir babası Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dır. Başkanımız bir gün İstanbul'da bulunan ofisimi ziyaret ettiğinde bu özel koleksiyonu gördü ve bu eserlerin sergilenmesi gerektiği söyledi. Her şey sonrasında gelişti."

İşadamı Önen'in Geleneksel Çanakkale Seramikleri Koleksiyonu müzede bir yıl boyunca sergilenecek. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dardanel'in Patronundan Seramik Koleksiyonunu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement