DeFacto, Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni İmzaladı - Son Dakika
Güncel

DeFacto, Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni İmzaladı

DeFacto, Küresel İlkeler Sözleşmesi\'ni İmzaladı

DeFacto, sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi vizyonunu benimseyen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladığını açıkladı.

14.01.2014 10:38

İş güvenliği, insan sağlığı ve çevre konularında çalışmalarını sürdüren DeFacto, sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi vizyonunu benimseyen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (Global Compact) imzaladığını açıkladı.

DeFacto, tedarikçi seçimlerinden kumaşlarının kalitesine kadar tüm süreçlerini ciddi bir sosyal sorumluluk anlayışı ile yürütüyor. Tüm paydaşlarının çıkarılarını gözeten ve toplumsal yatırımlarını sürdüren marka, son olarak Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladığını açıkladı.

Üretim süreçlerinden mağazalara kadar büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirten DeFacto Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş ; "DeFacto olarak kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızın refah düzeyini artırmak, ülkemize fayda sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Faaliyetlerimizi, toplumun hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltecek, ekonomik gelişimi sağlayacak şekilde icra etmeye özen gösteriyoruz. Bu hedef doğrultusunda atmamız gereken en büyük adımlardan biri de Birleşmiş Milletler tarafından, iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak ve evrensel ilkeler üzerinden ilerlemek adına hazırlanan Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (http://www.globalcompactturkiye.org/ ) imzalamak oldu" şeklinde konuştu. İhsan Ateş, DeFacto'nun her zaman toplumsal sorumluluklarının bilince olduğunu ve gerekli tüm adımlarını bu doğrultuda attığını vurguladı.

Etik değerlere uygun, çevreye saygılı, kaliteli ve uygun fiyat politikasına sadık kalarak dünyanın dört bir yanında bulunan güvenilir tedarikçiler ile iş birliği yaptıklarını söyleyen Ateş, iş birliği için belli kriter ve sertifikalar aradıklarını kaydetti. Ateş, "Hizmet aldığımız tüm üreticilerin, dünyaca kabul görmüş tarafsız sosyal denetim firmalarınca kontrolden geçmiş ve ilgili sertifikalara sahip olmasına dikkat ediyoruz. Üretimimizin çoğunu ülkemizde yaptırıyoruz ve ürünlerini beğendiğimiz fakat bu sertifikalara sahip olmayan potansiyel tedarikçilerin sertifika alabilmeleri için iş süreçlerini iyileştirmelerine de destek oluyoruz" dedi. İhsan Ateş iş birliğinin devam ettiği tedarikçilerin her yıl düzenli olarak kontrol edildiğini ve durumlarının denetim firmaları tarafından DeFacto ile paylaşıldığını kaydetti.

İhsan Ateş, tedarikçilerin tabi tutulduğu testlerin, çalışma saatleri, yasal uygunluklar, tazminatlar, çocuk işçi çalıştırılmasının engellenmesi, zorla çalıştırmanın önlenmesi, her tür ayrımcılığın önlenmesi, yönetim sistemleri, işyeri sağlığı, iş yeri emniyeti, çevre ve güvenlik konularında uygulandığını iletti.

İnsan sağlığı konusunda oldukça titiz davrandıklarını ürünlerini piyasaya sunmadan önce birçok ekolojik ve kimyasal teste tabii tuttuklarını belirten DeFacto Ürün Yönetimi Başkanı Şahin Demir ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ürünlerimizin yüzde 65'i Türkiye'de üretiliyor. Ürünlerde kullanılan fermuar, iplik, tela gibi yardımcı aksesuarlar, kendi alanında uzman uluslararası ve ulusal markalardan tedarik ediliyor ve gerekli testlerden geçmeyen hiçbir aksesuar DeFacto ürünlerinde kullanılmıyor. Her ürün ve hammadde, DeFacto depolarına ulaşana kadar 2 defa ve DeFacto ana deposunda fiziksel ve kimyasal olmak üzere 2 defa uzman kalite - kontrolcüler tarafından kontrol ediliyor" şeklinde konuştu.

DeFacto koleksiyonlarındaki tüm ürünlerin fiziksel testlerinin DeFacto'nun ar – ge laboratuarlarında yapıldığını, uluslararası akredite laboratuarlarında ise kimyasal ve kalite testlerine gerçekleştirildiğini belirten Demir, "Yurtdışında 72 fabrikada ürünlerimiz üretiliyor. Tedarikçilerimiz Bangladeş, Mısır, Gürcistan, Romanya, Hindistan, Kamboçya'da bulunuyor. Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz tüm iş birlikçilerimiz için aynı standart ve prosedürler geçerliliğini koruyor. Bangladeş'te 24 Nisan 2013'de meydana gelen elim kaza bizleri çok üzdü. Hayatını kaybeden işçiler ve geriye kalan aileleri hepimizin hafızalarına kazındı. DeFacto'nun Rana Plaza'da üretimi yoktu ama biz de Bangladeş'te üretim yapıyoruz. Bu kaza sonrasında oradaki tedarikçilerimiz için yeniden bir kontrol süreci başlattık. Son durumda DeFacto'nun üretim yaptığı herhangi bir tedarikçisinde iş güvenliğine aykırı bir durum olmadığı ortaya çıktı" dedi.

Bunlara ek olarak DeFacto, SGS firması ile global bir anlaşma yaparak, sertifikası olsun ya da olmasın tüm stratejik iş ortaklarını düzenli olarak denetlemeye tabii tutmayı planlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DeFacto, Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement