Demiraslan'ı Son Yolculuğuna Hava Kuvvetleri Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Demiraslan'ı Son Yolculuğuna Hava Kuvvetleri Uğurladı

Demiraslan\'ı Son Yolculuğuna Hava Kuvvetleri Uğurladı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan'ın Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda sevgilisiyle birlikte yaşamını yitiren TÜBİTAK Savunma Geliştirme'de uzman yardımcısı olarak görev yapan oğlu Göktuğ...

18.09.2013 16:26

2) TÜMGENERAL DEMİRASLAN'IN ACI GÜNÜ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan'ın Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda sevgilisiyle birlikte yaşamını yitiren TÜBİTAK Savunma Geliştirme'de uzman yardımcısı olarak görev yapan oğlu Göktuğ Demiraslan (24) memleketleri Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de katıldı.

Göktuğ Demiraslan'ın Yenice Devlet Hastanesi Morgu'ndan yakınları tarafından bugün öğle saatleride alınan cenazesi, önce babaannesi Mürvet Demiraslan'ın Kurtuluş Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'ndeki evine getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Dua okunup, helallik alınmasının ardından cenaze, Çarşı Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Mehmet Erten, Birinci Hava Kuvvet Komutanı Abidin Ünal, Diyarbakır 2. Tatbik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Necdet Bilgin, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile çok sayıda rütbeli asker ve Demiraslan'ın yakınları katıldı.

HAVA Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan (51), cenazede güçlükle ayakta dururken, eşi Mehtap Demiraslan (46) ile ikiz çocukları Alptuğ (16) ve Aybüke Demiraslan (16) ile Demiraslan'ın Yenice'de bir dönem Anavatan'dan Belediye Başkanlığı amcası Ekrem Demiraslan ile RTÜK Üst Kurul üyesi olan diğer amcası Mustafa Demiraslan taziyeleri kabul etti. Cenazeye, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel ve eşi ile Milli Savunma Bakanlığı ve TÜBİTAK ile çok sayıda üst düzey komutan çelenk gönderdi.

Aniden sağnak yağmur baslaması üzerine cenaze kapalı alana taşınırken, törene katılanlar da kapalı alanlara ve saçak altlarına sığınmak zorunda kaldı.

Yenice Müftüsü Mehmet Akaslan'ın kıldırdığı namazda baba Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan oğlu Altuğ ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün yanında saf tuttu. Demiraslan Ailesi, cenaze boyunca acılarını yüreklerine gömüp, metanetini korudu. Kılınan namazın ardından Demiraslan'ın bir süre omuzlarda taşınan tabutu daha sonra cenaze aracına konulup, götürüldüğü ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demiraslan'ı Son Yolculuğuna Hava Kuvvetleri Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement