Demirtaş, Fransa'da "Kürt Sorunu" Oturumuna Katılacak - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Fransa'da "Kürt Sorunu" Oturumuna Katılacak

Demirtaş, Fransa\'da "Kürt Sorunu" Oturumuna Katılacak

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa temasları kapsamında, Avrupa Parlamentosu'nda "Türkiye'de Kürt Sorunu" başlığıyla gerçekleştirilecek özel oturuma ve Fransa Komünist Partisi'nin 36 BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa...

04.02.2013 12:18

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa temasları kapsamında, Avrupa Parlamentosu'nda " Türkiye'de Kürt Sorunu" başlığıyla gerçekleştirilecek özel oturuma ve Fransa Komünist Partisi'nin 36 BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu'nda "Türkiye'de Kürt Sorunu" başlığıyla gerçekleştirilecek özel oturumu izlemek üzere 5-6 Şubat tarihlerinde Strasburg'da olacak.

BDP'den yapılan açıklamaya göre, yarın saat 14.30'da konuya ilişkin sadece Avrupa parlamenterlerine açık bir de toplantı gerçekleştirilecek. Demirtaş'ın yanı sıra ALDE Grubu'ndan Alexander Graf Lambsdorf, Yeşiller Grubu'ndan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'ndan Richard Howitt ve Avrupa Birleşik Sol Grubu'ndan Jürgen Klute toplantının konuşmacıları olarak yer alacaklar. Toplantıdan sonra Demirtaş bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Demirtaş ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile de bir araya gelerek görüşmelerde bulunacak.

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ve Brüksel Temsilcisi Eyyüp Doru ile birlikte 7 Şubat'ta Paris'e geçerek Fransa Komünist Partisi'nin 36. Kongresi'nin ilk günkü programına katılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Demirtaş, Fransa'da 'Kürt Sorunu' Oturumuna Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement