Demokrasi Nöbetine Oda Başkanlarından Destek - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Nöbetine Oda Başkanlarından Destek

Demokrasi Nöbetine Oda Başkanlarından Destek

15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından tüm illerde olduğu gibi Manisa'da da vatandaşlar 3'üncü geceyi meydanlarda geçirdi.

19.07.2016 08:17

15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından tüm illerde olduğu gibi Manisa'da da vatandaşlar 3'üncü geceyi meydanlarda geçirdi. Manisa'daki oda başkanları da protestoya katılarak vatandaşlara destek verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki bir grup askerin başarısız darbe girişiminin ardından tüm illerde olduğu gibi Manisa'da 3 gecedir demokrasi eylemine devam etti. Manisalı vatandaşların demokrasi nöbetine AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Recep Çınar, Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen ile çeşitli esnaf odalarının başkanları katılarak destek verdi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik meydanı dolduran Manisalı vatandaşlara yaptığı konuşmada, meydanları asla darbecilere bırakmayacaklarını belirterek, "Milli irade asla bu ülkede cuntacıların darbe yapmasına izin vermeyecek. Tüm illerde olduğu gibi Manisa halkında milli iradesine sahip çıkarak, darbe girişimini ilk saatlerinden itibaren Manisa sokakları doldurdu ve bundan sonrada doldurmaya devam edecektir" dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik ayrıca, AK Partili meclis üyelerinin Genel Kurmay Başkan Vekilliği görevine getirilen Manisalı Orgeneral Ümit Dündar'ın adının bir tesise verileceğini açıkladı.

Çelik'in konuşmasının ardından sahneye çıkan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Recep Çınar, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını dile getirerek, "En kötü demokrasi dahi, en iyi darbeden daha güzeldir. Bu darbede TSK'nın içine sızmış olan eşkıyaların, teröristlerin, o kutsal elbiselerin altında bu milletin silahlarla ve uçaklarla meclisi bombalamak, ateş etmesi kimsenin aklına gelmezdi. Ancak bu alçakların yaptığı girişim halkımızın iradesi ve sokakları dökülmesiyle kısa zamanda önlendi. Türk milleti artık bundan sonra darbelere izin vermez" dedi.

Konuşmaların ardından meydanı terk etmeyen vatandaşlar tekbir sesleriyle demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demokrasi Nöbetine Oda Başkanlarından Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement