Deniz Feneri Derneği'nden Somali'ye Yardım - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Derneği'nden Somali'ye Yardım

Deniz Feneri Derneği\'nden Somali\'ye Yardım

Deniz Feneri Derneği yetkilileri kuraklık ve açlık üst düzeyde bulunduğu Somali'ye maddi yardımda bulunmak üzere bu ülkeye gitti.

10.08.2011 15:20

Deniz Feneri Derneği yetkilileri kuraklık ve açlık üst düzeyde bulunduğu Somali'ye maddi yardımda bulunmak üzere bu ülkeye gitti. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Sudan aktarmalı Somali'ye giden Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Cengiz yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Deniz Feneri e. V. hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulunan Cengiz, "Son 4 yıldır, bunun bir isim benzerliğinden kaynaklandığını, Türkiye Deniz Feneri Derneğinin bu koparılan fırtınalar içinde olmadığını defalarca söyledik. Almanya'daki süreç ilk başladığı zaman ne söylemişsek şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz. " dedi.

YARDIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yapılan yardımlarla 7 bin 500 kişinin bir aylık ihtiyacının karşılanacağını ve ilk etapta 100 bin dolarlık bir yardım yapacaklarını belirten Genel Başkan Cengiz,

" Afrika'ya nakit para götürüyoruz. Buradan yapılan para transferiyle orada ihtiyaç malzemesi alınacak. Yardım 7 bin 500 kişinin acil yardım malzemesini karşılayacak. Su kuyuları açacağız. İslam Konferansı Örgütü'nün yardımıyla yaklaşık 5-6 ay çalışmalarımız sürecek. " dedi.

PARASAL HARAKETLERİMİZ DENETLENDİ

Bir gazetecinin, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki 'Deniz Feneri e. V' bağlantılı soruşturma devam ederken yardım bulmakta zorlandınız mı?" sorusu üzerine Cengiz, 'Deniz Feneri'nin, Türk milletinin merhametinden doğan bir değer. Bu milletin merhameti devam ettiği sürece Deniz Fenerinin ışığı yoksulluğu, çaresizliği aydınlatmaya devam edecektir.

Almanya'da farklı bir tüzel kişilik var. Türkiye'de kurulmuş farklı bir dernek var. Bu dernekle alakalı Almanya da daha süreç başladıktan itibaren 4 tane çok ciddi kamu denetimi yapıldı.

İçişleri 3 kez, MASAK 6 ay süresince çok ciddi bir şekilde tüm parasal hareketlerimizi denetledi. Bu denetimlerin hepsinde Türkiye Deniz Feneri Derneğinin emanete hıyanet etmediğine dair raporlar düzenlendi.

Söz konusu gözaltılarla Türkiye Deniz Feneri Derneğinin bir alakası yoktur. Buradaki dernek isminin Almanya'daki dernek tarafından kullanılmasının cezasını biz 4 yıldır çekiyoruz. Bu bir hata ise biz bunu kabul edebiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Derneği'nden Somali'ye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement