Denizli Devlet Hastanesi Organ Bağışında Başarı Sağladı - Son Dakika
Güncel

Denizli Devlet Hastanesi Organ Bağışında Başarı Sağladı

Denizli Devlet Hastanesi Organ Bağışında Başarı Sağladı

Denizli Devlet Hastanesi tarafından başlatılan Bir Organ Bir Hayat Projesi kapsamında 2011 yılında Denizli Devlet Hastanesi 8 organ bağışı ile Türkiye'deki devlet hastaneleri içinde birinci sırada yer aldı.2010 yılında yapılan yedi organ...

21.03.2012 17:50

Denizli Devlet Hastanesi tarafından başlatılan Bir Organ Bir Hayat Projesi kapsamında 2011 yılında Denizli Devlet Hastanesi 8 organ bağışı ile Türkiye'deki devlet hastaneleri içinde birinci sırada yer aldı.

2010 yılında yapılan yedi organ bağışıyla tüm devlet hastaneleri içinde birinci olan Denizli Devlet Hastanesi, 2011 yılında da gerçekleşen 22 beyin ölümü tespitine karşılık 8 organ bağışıyla birinci sıradaki yerini korudu. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, 2010 yılında organ naklindeki başarıyı 2011 yılında da devam ettirdiklerini belirterek, "2011 yılında hastanemizde gerçekleşen 22 beyin ölümü tespitine karşılık 8 organ bağışı gerçekleştirdik.

Bu rakam bizi tüm devlet

hastaneleri içinde organ bağışı konusunda 2010 yılında yakaladığımız birinciliği devam ettirmemizi sağladı. Türkiye'de yer alan tüm üniversite, Eğitim ve Araştırma hastaneleri ile özel hastanelerinde yer aldığı genel sıralamada 2010 yılında 5. sıradayken 2011 yılında 4. sıraya yükseldik" dedi.

Organ bağışı konusunda elde ettikleri başarıların Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildiğini belirten Dr. Canural, herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli Devlet Hastanesi Organ Bağışında Başarı Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement