Depreme Dayanıksız Okul Binası Korkutuyor - Son Dakika
Güncel

Depreme Dayanıksız Okul Binası Korkutuyor

Depreme Dayanıksız Okul Binası Korkutuyor

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Sülekler Köyü'ndeki Sülekler Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu'nun depreme dayanıksız olması kokutuyor.

26.10.2013 14:11

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Sülekler Köyü'ndeki Sülekler Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu'nun depreme dayanıksız olması kokutuyor. Okul Aile Birliği Başkanı Mümin Demir, okul binasında inceleme yapan bilirkişi heyetinin binanın depreme dayanıklı olmadığı raporu verdiğini söyledi.

Raporda, binanın altındaki su nedeniyle göçmeler meydana geldiği, yapı zeminin değişken olduğu, tüm blokların altında zemin iyileştirmesi gerektiği belirtildi. Raporda, Yapının tüm bloklarında yapılan analizlerde, deprem bakımından yetersizlikler tespit edilmiştir. Betonarme perde duvar bulunmayan bloklarda bu yetersizlikler daha fazladır. Beton dayanımı bakımından da yetersizlikler saptanmıştır ifadelerine yer verildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Mümin Demir, rapordaki noktalara dikkati çekerek, köye yeni bir okul yapılmasını istediklerini söyledi. Köy sakinlerinden Süleyman Aslan da 1975'te yapılan okuldaki çökmelerden sonra velilerin, okulun arka tarafına toprak çekerek ve beton dökerek durumu düzeltmeye çalıştıklarını anlattı. Bu girişime rağmen göçüklerin devam ettiğini belirten Aslan, Ağır yük kamyonlarının geçişi sırasında okulda depremi andıran sallantılar oluyor. Öğrenci ve öğretmenler korku içinde dersini işliyor. Köyümüze yeni bir okulun yapılmasını istiyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depreme Dayanıksız Okul Binası Korkutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement