Dhmi Genel Müdürü Yıldırım: Türkiye'nin Şu Ortamda Başardığını Dünyanın Hiç Bir Ülkesi Başaramazdı. - Son Dakika
Güncel

Dhmi Genel Müdürü Yıldırım: Türkiye'nin Şu Ortamda Başardığını Dünyanın Hiç Bir Ülkesi Başaramazdı.

Dhmi Genel Müdürü Yıldırım: Türkiye\'nin Şu Ortamda Başardığını Dünyanın Hiç Bir Ülkesi Başaramazdı.

ATATÜRK Havalimanı'nda bugün yapılan Sivil Havacılık Akademisi'nin temel atma töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayanDHMİ Genel Müdürü Serdar Yıldırım, Türkiye'nin yaşadığı böyle bir ortamda yakaladığı başarıyı dünyanın hiçbir ülkesinin başaramayacağını söyledi.

07.09.2016 16:52

ATATÜRK Havalimanı'nda bugün yapılan Sivil Havacılık Akademisi'nin temel atma töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan

DHMİ Genel Müdürü Serdar Yıldırım, Türkiye'nin yaşadığı böyle bir ortamda yakaladığı başarıyı dünyanın hiçbir ülkesinin başaramayacağını söyledi.

" Ağustos sonu itibariyle 118 milyon yolcuya ulaştık" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kötü değil. Durumumuz iyi. Bütün bu yaşananlara ve saldırılara rağmen ülkemiz yine de iyi gidiyor. Havacılığımız yolunda gidiyor. El ele çalışıyoruz. Daha iyiye götürmek için. Sıkıntılar yok mu ? Var ama aşacağız. Yeni havalimanımız da tam gaz devam ediyor. 2018'de onu devreye alacağız. THY'nin gidişi gayet iyi. Bir sıkıntı yok. Tabii ki bazı sıkıntılar olabilir. Bu kadar sıkıntılar yaşanıyor. Sınırlarımızda savaş var. Bölgemizde bir çok belayla uğraşıyoruz. Buna rağmen Türkiye'nin şu ortamda başardığını dünyanın hiç bir ülkesi bunu başaramazdı. Tam rekor 1467 oldu. 1500'e kadar çıkabilir. Biliyorsunuz Atatürk Havalimanı 1950'ler de planlanmış, o zaman 20 milyon kapasiteyle planlanmış bir havalimanı. Bugün bizim yaptığımız kapasiteyi Avrupalılar mucize olarak görüyor. Gerçekten öyle. Biz son 3 yılda işleyen bir havalimanında bir havalimanı daha inşa ettik. Pistiyle, apronuyla ve terminaliyle. Bugün kapasitemiz daha yukarıya çıktı. 1500'leri bulabiliriz. Fiziki şartlar buna tam izin vermiyor."

Yıldırım, yolcu beklentisine ilişkin de  "Yolcu sayımızda geçen seneki rakamın altında kalabiliriz veya yakalayabiliriz. Geçen sene 182 milyon yolcu sayımız var. Bütün olumsuzluklara rağmen bu rakamı yakalayabiliriz. Bu rakamlar tüm Türkiye için. İstanbul için düşünürsek, geçen sene 63,5 milyon yaptı. Bu sene bu rakamlara yaklaşabiliriz veya biraz altında olabilir " dedi.

GÜVENLİK TEBDİRLERİ

Serdar Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda alınan güvenlik tedbirlerinin diğer havalimanlarına da uygulanabileceğini ifade ederek " Bizim kapıya koyduğumuz araçlar için olan x-ray cihazı uzun zamandır denemekte olduğumuz, çalışmalarını yaptığımız bir cihazdı. Onu devreye soktuk. Tabii yeterli değil ama bir rahatlama getirdi. Bunu başarılı gördüğümüz taktirde diğer havalimanlarına da uygulayacağız. Şartlar el verdiği sürece girişleri genişletip yolcu sıkıntısını gidermiş olacağız" diye konuştu.

KOTİL: 2023 HEDEFLERİNDEN HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Yıldırım ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan THY Genel Müdürü Temel Kotil ise bir gazetecinin "Hat açılışları darbeden sonra etkilendi mi? " şeklinde sorusunu da şöyle cevapladı:

" Bizim hat açılışlarımız daha önceden planlanıyor. Bunun darbeyle bir ilgisi yok. Dediğim gibi 2002'den örnek verdim. O zaman 3 ay sürmüştü yolcu sayısı düşüşü. Belki burada 3 aydan daha fazla sürer. Gerçi 3 aylık süreç geçti. Türkiye dünyada 10'nuncu. İlk 5 hedefini koydu Sayın Bakan Yardımcımız. 2023 hedeflerinden herhangi bir değişiklik yok. Kısa bir dönemde aksamış olabilir 2023 THY ve Türkiye hedeflerinde bir değişiklik yok. Bizim 2023'de hedefimiz 120 milyon yolcu ve 24 milyar ciro. Bunu revize etmedik "

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dhmi Genel Müdürü Yıldırım: Türkiye'nin Şu Ortamda Başardığını Dünyanın Hiç Bir Ülkesi Başaramazdı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement