Din Görevlileri Engelliler Sarayında Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Din Görevlileri Engelliler Sarayında Bir Araya Geldi

Din Görevlileri Engelliler Sarayında Bir Araya Geldi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bağcılar'daki din görevlileri bir araya geldi.

10.10.2012 19:28

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bağcılar'daki din görevlileri bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 yılının temasını Cami ve Engelliler olarak belirlemesi dolayısıyla Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Bağcılar'da görev yapan din görevlileri katıldı.

Programa, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Müftü Vekili Hikmet Yıldız, Bağcılar Din Görevlileri Derneği Başkanı Münir Türker katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tema seçimlerine dikkat çekerek önemli bir çalışma olduğuna değindi. Geçen yıl 'Çocuk' bu yıl da 'Engelliler' temalarının seçilmesinin isabetli olduğunu vurgulayan Çağırıcı, yeni yapılacak camilerin engelliler de dikkate alınarak projelerin hazırlanacağını, eski camilerin

engellilerin ibadet hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenleneceğini söyledi.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İslam toplumlarında caminin hayatın merkezinde yer aldığını belirterek

"Camiler elbetteki sadece taş ve beton yığınlarından ibaret değildir. Müminleri Allah'a yaklaştıran namaz ibadetinin ifa edildiği camilerimiz, aynı zamanda Müslümanlar arasında kardeşliğin, hoşgörü ve dayanışmanın pekiştirildiği, eğitim ve yardımlaşma işlevlerini de içinde barındıran mekanlardır" dedi.

İSTOÇ Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Bağcılar Müftü Vekili Hikmet Yıldız da bir konuşma yaptı. Yıldız, camilerin Müslümanların hayatındaki yeri ve önemine dikkat çekti.

Program kapsamında AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar Din Görevlileri Derneği Başkanı Münir Türker de birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, "Cami ve İletişim" konulu bir konferans verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Din Görevlileri Engelliler Sarayında Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement