Diyarbakır Ağabeyinin Kaçırdığı Kıza Karşılık Kaçırıldığı İddia Edilen Kişi Bulunamadı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Ağabeyinin Kaçırdığı Kıza Karşılık Kaçırıldığı İddia Edilen Kişi Bulunamadı

Ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık kaçırıldığı iddia edilen kişi bulunamadıCanan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA) - DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde, evli ve 3 çocuk babası Şeyhmus Yavuz ile kaçtığı iddia edilen M.B.

18.07.2018 14:51

Ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık kaçırıldığı iddia edilen kişi bulunamadı

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA) - DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde, evli ve 3 çocuk babası Şeyhmus Yavuz ile kaçtığı iddia edilen M.B.'nin güvenlik korucusu olan yakınları tarafından kaçırıldığı iddia edilen Hacı Yavuz hala bulunamadı. Evli ve 4 çocuk babası Hacı Yavuz'un eşi Aygül Yavuz eşinin hayatından endişe duyduğunu belirterek, "Çok kötü durumdayız. Neden bize yardım etmiyorlar? Tek umudum, devletin yardım etmesi." dedi.

Kulp'ta geçen ay meydana gelen olayda, evli ve 3 çocuk babası Şeyhmus Yavuz ile gönül ilişkisi kurarak kaçan M.B.'nin yakınları, iddiaya göre kız kardeşlerinin getirilmemesi nedeniyle, 8 gün önce Şehmus Yavuz'un kardeşi Hacı Yavuz'u kaçırdı. Ailesi tarafından zorla evlendirilmek istendiği için kaçtığı öne sürülen M.B.'nin yakınları, kardeşlerinin geri getirilmesini istedi. Olayın tatlıya bağlanması için ilçenin ileri gelenleri defalarca aracılık yaparken, tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Bu sürede genç kızın yakınları, Şeyhmuz Yavuz'un annesinin de aralarında bulunduğu yakınlarını darp edip, evlerini ateşe vermeye kalkıştı. Yaşanan olayların ardından Yavuz'un ilçede şoförlük yapan kardeşi Hacı Yavuz, 8 gün önce kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Bir süre sonra ağabeyi Fehmi Yavuz'u arayan Hacı Yavuz, kendisini M.B.'nin yakınlarının kaçırdığını, kız kardeşlerinin dönmemesi halinde kendisini öldüreceklerini söyledi.

Kaçırılan 4 çocuk babası Hacı Yavuz'un ayaklarından engelli olduğunu belirten ağabeyi Fehmi Yavuz, kardeşlerinin kaçırılmasının üzerinden 8 gün geçtiğini, Yavuz'un Baran ailesi tarafından kaçırılarak rehin tutulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya basın yoluyla yaptığı çağrının ardından güvenlik görevlilerinin harekete geçtiğini ifade eden Fehmi Yavuz, "Kardeşim 8 gündür ellerinde. Operasyonlar yapılıyor, aramalar yapılıyor, ama hala kardeşime ulaşılamadı. Öldü mü, kaldı mı bilmiyoruz. İçişleri Bakanımız talimat vermiş. Arıyorlar ama demek ki yeterli değil. Lütfen kardeşimi bulun. Can güvenliğimiz yok. İlçede gezemiyoruz bile. Kız kendi rızasıyla gitmiş, onlara da ulaşamıyoruz." dedi.

Kayıp olan Hacı Yavuz'un eşi Aygül Yavuz ise eşinin hiç bir suçu olmadığını belirterek, "Çok zor durumdayız. Neden bize yardım etmiyorlar? Çocuklarım küçük, akşamları ağlıyorlar. Lütfen bize yardım edin. Devletimiz var, bize elini uzatsın. Benim hiç bir umudum yok, sadece umudumuz devlettir. Bize yardım etsin" dedi.

Hacı Yavuz'un kaçırılmasıyla ilgili güvenlik kuvvetlerinin ilçe kırsalı ve köylerde farklı adreslere operasyon düzenlediği öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişinin, ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldığı bildirilirken, arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler, ifadelerinde Hacı Yavuz'u kendilerinin kaçırmadığını ve olayla ilgilerinin olmadığını söyledi.

Diyarbakır Ağabeyinin Kaçırdığı Kıza Karşılık Kaçırıldığı İddia Edilen Kişi Bulunamadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Ağabeyinin Kaçırdığı Kıza Karşılık Kaçırıldığı İddia Edilen Kişi Bulunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement