Diyarbakır Altını Dubai Fuarında - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Altını Dubai Fuarında

Diyarbakır Altını Dubai Fuarında

Birleşmiş Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde gerçekleştirilen AJWEX 2012 Fuarı'nda Diyarbakır altını yine göz doldurdu.

13.03.2012 13:57

Birleşmiş Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde gerçekleştirilen AJWEX 2012 Fuarı'nda Diyarbakır altını yine göz doldurdu. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası tarafından otuz beş esnaf Diyarbakır'ın meşhur kişnişli kolyesi, hasır bileziğini ve Diyarbakır'da üretilen tek taş pırlantaların tanıtımını yaptı.

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası tarafından güneyin cevherleri olarak adlandırılan Diyarbakır kuyumcuları bu kez Dubai'de ürettikleri altınları tanıtma fırsatı buldu. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul asıl amaçlarının Diyarbakır'ı tanıtmak olduğunu belirterek, "İzmir, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen altın takı ve mücevherat fuarlarına katılmamızdaki en büyük nedenlerin başında Diyarbakır'ımızı hak ettiği konuma taşımak ve ilimiz

esnaflarının el emeği göz nuru ürettikleri ürünleri tanıtmaktır. Esnaf arkadaşlarımızı bu tür fuarlara götürüp hem ilimiz esnafıyla ticareti geliştirmek, hem de yeni ürün ve modelleri görüp farklı modeller üretmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye'nin yanı sıra dünyaya Diyarbakır'ın meşhur hasır bileziği ve kişnişli kolyesini tanıtacaklarını kaydeden Akkul, "Diyarbakır'ı sadece ülkemizde değil tüm dünyaya en iyi bir şekilde tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

BAŞKONSOLOSTAN TEBRİK

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın fuara katılmasından mutluluk duyduklarını belirten Türkiye Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen, Diyarbakırlı esnaflarla bir araya geldi. Başkan Akkul ile görüşen Başkonsolos Ülgen, Diyarbakır altının nasıl pazarlanacağı yönünde fikir alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, Türkiye Dubai Baş Konsolosu Elif Çomoğlu Ülgen'e Diyarbakır simgeleri ile el işleme hediye takdim etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Altını Dubai Fuarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement