Diyarbakır Valiliği Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valiliği Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binasının arkasındaki çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Çok sayıda bina zarar gördü.

27.01.2018 19:18  Güncelleme: 00:43

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binası arkasından geçen Hintli Baba sokaktaki çöp konteynerinde, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı küçük çaplı bir patlama meydana geldi. Akşam saat 18.15 sıralarında meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmadı.

<a class='keyword-sd' href='/diyarbakir-valiligi/' title='Diyarbakır Valiliği'>Diyarbakır Valiliği</a> Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var

YOL ARAÇ GİRİŞ- ÇIKIŞINA KAPATILDI

Patlamanın meydana geldiği sokaktaki çöp konteynerinin olduğu nokta, terörle mücadele ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekibi, patlamanın meydana geldiği bölgede inceleme yaparken, sokak, vatandaş ve araçların giriş-çıkışına kapatıldı.

Diyarbakır Valiliği Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

İkinci patlama ihtimaline karşı polis, bölgede bulunan diğer çöp konteyneri ve kovalarını inceleyerek detaylı araştırma yaptı. Olay yerinde bir ambulans ve itfaiye hazır bekletilirken, polis patlamanın kaynağını araştırıyor.

Diyarbakır Valiliği Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var

ÇEVREDEKİ BİNALAR ZARAR GÖRDÜ

Valilik binasının bahçesinde bulunan ve binaya elektrik enerji sağlayan trafonun yanındaki çöp konteynerinde meydana gelen patalamada can kaybı yaşanmazken, çevredeki binalarda bulunan bazı dairelerin camları, patlamanın şiddetiyle kırıldığı öğrenildi.

PATLAMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Patlama anına ait görüntüler de ortaya çıktı. Vatandaşların sokakta yürüdüğü sırada büyük bir ışık ve gürültüyle meydana gelen patlamada, sokakta bulunan vatandaşların kaçıştıkları görülüyor.

DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Açıklamada, "27 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 18.10 sıralarında ilimiz Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi ile Lise Caddesi kesişiminde valilik binası civarında bulunan çöp konteynırı içerisinde patlama meydana gelmiştir. Konu ile ilgili olarak olay yerinde güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk incelemede patlamanın piknik tüpüyle güçlendirilmiş EYP düzeneği nedeniyle meydana geldiği anlaşılmıştı. Olay nedeniyle her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış olup vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti ile şehrimizin huzurunu bozmaya dönük bu patlamayı gerçekleştirenlerin yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara ivedilikle başlanmıştır" denildi.

Diyarbakır Valiliği Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valiliği Yanında Patlama! Çok Sayıda Binada Maddi Hasar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement