"Doyamadığım Oğlum 5 Kişiye Can Oldu" - Son Dakika
Güncel

"Doyamadığım Oğlum 5 Kişiye Can Oldu"

"Doyamadığım Oğlum 5 Kişiye Can Oldu"

Antalya'da trafik kazasında ağır yaralanan ve 10 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Halil Akgün'ün bağışlanan organları, 5 kişiye can oldu.

09.01.2015 10:22  Güncelleme: 11:10

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'nde trafik kazasında ağır yaralanan ve 10 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki İbrahim Halil Akgün'ün bağışlanan organları, 5 kişiye can oldu. Baba Mustafa Akgün "Oğlum 1 ay önce askerden geldi. Doyamadığım oğlum 5 kişiye can oldu" dedi.

Geçen 22 Aralık günü arkadaşı Serhat Fidan ile yola çıkan İbrahim Halil Akgün yönetimindeki motosiklet, Ü.A.E. yönetimindeki 07 DDT 11 plakalı otomobille Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Kavşağı'nda çarpıştı. Yola savrulup ağır yaralanan Akgün ile Fidan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. İbrahim Halil Akgün'e ilk tedaviyi uygulayan doktorlar, hastanenin yoğun bakım servisinde yer olmadığı için Özel Yıldız Medstar Hastanesi'ne sevk etti.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Hastanede 10 gün yaşam savaşı veren Akgün'ün beyin ölümü gerçekleşince yakınları, organlarını bağışlama kararı aldı. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan operasyonlarda İbrahim Halil Akgün'ün böbrekleri 47 yaşındaki Berrin Lüzumlu ile 39 yaşındaki Yasemin Tarcan'a, kalbi 23 yaşındaki Zehra Arar'a, pankreası ise 35 yaşındaki Ferit Erdoğan'a nakledildi. Akgün'ün karaciğeri de Medical Park Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledildi. Akgün'ün cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda defnenildi.

1 AY ÖNCE ASKERDEN GELDİ

Baba Mustafa Akgün, elektrik teknisyeni oğlunun 1 ay önce askerden geldiğini belirterek, "Doyamadığım oğlum 5 kişiye can oldu" dedi. Evlendirme hayali kurduğu oğlunu toprağa vermenin acısını yaşadığını vurgulayan Akgün şunları söyledi:

"Ruhu rahat olsun diye organlarını bağışladım. Çünkü o da böyle olmasını isterdi. Organ bekleyen 5 kişiyi yaşama bağladı. Fakat acı olayın ardından bu kadar zaman geçmesine rağmen, kazaya karışan aracın sürücüsü veya yakınlarından kimse arayıp sormadı. Biz en azından taziye ziyaretinde bulunmalarını isterdik. Arayıp da duygularını belirtmediler, çok üzüldük."

'KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YOK' DEMİŞLER

Olay günü kaza tespit tutanağı hazırlayan memurların 'Kavşakta Mobese kameraları var, olay yeri görüntüsü var' dediğini, sonrasında görüntüleri sorduklarında kameraların arızalı olduğunun söylendiğini belirten Mustafa Akgün, "Biz bu kazanın araştırılmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Doyamadığım Oğlum 5 Kişiye Can Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement