DP'den Toplu İstifa - Son Dakika
Güncel

DP'den Toplu İstifa

DP\'den Toplu İstifa

Demokrat Parti (DP) Gaziantep İl Başkanı Erdal Hamavioğlu ile birlikte ilçe teşkilatlarından da yaklaşık 100 kişi istifa etti.

10.05.2012 15:01

Demokrat Parti (DP) Gaziantep İl Başkanı Erdal Hamavioğlu ile birlikte ilçe teşkilatlarından da yaklaşık 100 kişi istifa etti.

Geçtiğimiz gün yapılan DP 8. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa getirilen Gültekin Uysal ve listesindeki partililerle, politik olarak anlaşamadıklarını gerekçe gösteren DP Gaziantep İl Başkanı Erdal Hamavioğlu ve bazı ilçe teşkilat yöneticileri görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Gaziantep DP İl Başkanlığı binasında çok sayıda partilinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İl Başkanı Hamavioğlu, "Siyasi hayatımın en zor toplantılarından birini yapıyorum çünkü, gönül verdiğim partimin il başkanlığından istifa etme durumuyla karşı karşıya kaldım. Değerli dava arkadaşlarım demokrat bir ailenin çocuğuyum. Ailem ve aşiretim ile birlikte 1946 dan bu yana siyasi çizgimizi değiştirmeden bu misyona hizmet ederek bugüne kadar geldik. Değerli dava arkadaşlarım inanınız büyük bir zevkle ve görev bilinciyle 2 yıldır yürüttüğüm il başkanlığından istemeyerekte olsa, istifa etmek zorunda kalıyorum. Bu istifamın nedeni ailemden gördüğüm politik terbiyedir. Olağan üstü bir kongre yaşadık. Bu kongrede benim desteklediğim Nevzat Ercan, seçimi kaybetti. Seçimi kazanan sayın Gültekin Uysal oldu. Seçilen genel başkanın listesine almış olduğu arkadaşlarla politik görüş olarak ters düştük. Bu sebeple istifa etme kararı aldım. Benimle birlikte bu davaya inanmış, il yönetim kurulu üyesi, Şehitkamil yönetimi, Araban İlçe Teşkilatı, Yavuzeli İlçe Teşkilatı görevlerine son vermişlerdir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DP'den Toplu İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement